İnegöl’de AK Parti ve MHP listeleri birleştiriyor mu?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de AK Parti ve MHP listeleri birleştiriyor mu?
14 Şub 2019 / Per 17:07
/ 8.290 Kez Okundu
| |

Mehmet Özhaseki’nin listelerin birleşebileceği açıklaması üzerine gözler İnegöl AK Parti ve MHP teşkilatlarına çevrildi.

Belediye meclis üyeleri listelerinin son teslim tarihi YSK’nın açıkladığı seçim takvimine göre 19 Şubat iken siyasi partiler de ise meclis üyeleri liste çalışmalarında yoğun bir mesai harcanıyor.

İnegöl’de siyasi partilerde meclis üyeleri liste çalışmaları devam ederken AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada Cumhur İttifak’ında meclis üyelerinin tek listede gitmesini doğru bulduğunu ifade etti.

Belediye meclis üyeliklerinde tek liste konusuna da açıklık getiren Özhaseki, “Eğer bazı yerlerde başkan adayları üzerinde ittifak etmişsek, belediye meclis üyeliklerinin de tek olması doğru. Bunu öyle yapmaya çalışacağız. Önceden şöyle bir fikir vardı, ‘adaylıklar hususunda bir ittifak yapalım ama meclis üyeliklerinde tüm partilerin oyları belli olsun’ gibi bir temel anlayış vardı. Zaman içinde bir çok yerde birleşmeler, ayrılmalar, listelerin teke düşürülmesi gibi bir durum ortaya çıkınca hiçbir partinin bu dönemde ne kadar olduğu gerçekliğini ortaya koyacak bir veri olmayacak elimizde. O zaman belediye başkanlarının da biraz rahat çalışabilmesi için meclislerinde çoğunluğu elinde tutması gerekiyor. Yoksa belediyelerde birçok iş tıkanabilir. Herhalde biz de belediye meclislerinde birçok yerde beraber gitmeyi deneyeceğiz, Ankara’da da aynı. Üzerinde çalıştığımız yerlerde ve tek aday koyduğumuz yerlerde listenin tek olması bize doğru fikir olarak geliyor. Bazı yerlerde de yarışıyoruz serbest şekilde, buralarda listeyi teklemenin hiçbir manası yok diye düşünüyoruz” açıklamasında bulundu.

İNEGÖL’DE ŞUAN BİR ÇALIŞMA YOK

Konu hakkında görüştüğümüz AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan bu konuda bize söylenen bir şey yok dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.