İnegöl’de Arapça tabelalar inecek mi?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de Arapça tabelalar inecek mi?
#İnegöl | Haber Merkezi
15 Nis 2024 / Pzt 14:14
/ 15.881 Kez Okundu
| |

Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclisi reklam tabelalarında Türkçe dil kullanımı kararı alırken, İnegöl’de bu karar uygulanacak mı? Uygulanacaksa nasıl uygulanacak? Ayrıntılar haberimizin devamında.

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Mustafa Bozbey başkanlığında geçtiğimiz Cumartesi günü ilk kez toplandı. Toplantıya 106 meclis üyesinden 105’i katılırken, ilk toplantıda Başkan Bozbey’in önergesiyle suya yüzde 25 indirim ve tabelalarda Türkçe dil kullanımı kararı oy birliğiyle meclisten geçti.

1 MAYIS’TAN İTİBAREN YABANCI TABELA YASAK
Bursalı vatandaşlar 1 Mayıs 2024 tarihinden itibaren yüzde 25 daha uygun fiyata kullanacaklar ve reklam tabelalarında yabancı dil kullanımı olmayacak.

İNEGÖL’DE NASIL OLACAK?
Alınan bu kararın İnegöl’de yansıması nasıl olacak? Büyükşehir kanununa göre Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde yetkisi caddeler ve 10 dönüm üzerinde bulunan ve ilçe belediye meclisi ile büyükşehire devredilen parklar üzerinde bulunuyor.

ANA CADDELERİN YETKİSİ BÜYÜKŞEHİR’DE
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in belediye meclisinde aldığı karar sonrası 1 Mayıs 2024 tarihi itibari ile İnegöl’de ana cadde üzerinde bulunan işletmelerin tabelalarında Türkçe dil kullanımı olacak. Diğer sokaklarda ise yetki İnegöl Belediyesi’nin inisiyatifinde olacak.

SURİYELİLER İÇİN ALINAN KARAR
Öte yandan kararda her  ne kadar Türkçe dil kullanımı ibaresi yer alsada, son dönemde vatandaşların tepkilerine neden olan Suriyeli işletmeler için alınan bir karar olarak yer aldı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.