İnegöl’de bakkallar ve marketler tüp satamayacak

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de bakkallar ve marketler tüp satamayacak
09 Eyl 2017 / Cmt 16:34
/ 32.995 Kez Okundu
| |

Doğu ve Güney Doğu illerinde gerçekleşen terör eylemlerinde mutfak tüpü ve piknik tüpü kullanılmasından dolayı İnegöl’de bakkal ve marketlerde piknik tüpü ve mutfak tüpü satışı yasağı getirildi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatının ardından PKK'lı teröristlerce tuzaklanan patlayıcı düzeneklerinde kullanılan tüplerin satışına sıkı denetim getirildi. Kararın bayilere tebliği ile tüp satışlarının T.C. kimlik numarası ve tüpün seri numarasına göre yapılmasına başlandı.

Bu kapsamda Sıvılaştırılmış Petrol Gazları Piyasası Daire Başkanlığınca, LPG tüplerinin terör örgütleri tarafından el yapımı patlayıcı hazırlanmasında bomba düzeneğinin dış kabı olarak kullanılmasının önlenmesine ilişkin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda çalışma gerçekleştirildi.

TÜP BAYİLERİ UYARILDI

Tüp bayilerine tebliğ edilen kararda şu ifadeler yer aldı: "LPG bayileri ve dağıtıcılarca, adrese teslim yapılan tüpler ile bayi iş yerlerinde yapılacak piknik tüpü satışlarında, ilk satışlar hariç, boş tüp teslim alınmadan yeni tüp teslim edilmemesi, tüplü LPG bayileri ve dağıtıcılarca, ticari ve sanayi işletmelere ihtiyacından fazla tüp satışı ve teslimi yapılmaması, satışlarda kullanıcının T.C. kimlik numarası ya da kredi kartı bilgileri ile ad ve soyadının bayi tarafından kayıt altına alınmasının zorunlu olması, bu düzenlemenin tüplü LPG bayilik sözleşmesinde bulunmasının, mevcut sözleşmelere ise ek madde olarak ila ve edilmesinin zorunlu hale getirilmesi gerekmektedir." Bu karar doğrultusunda tüp satışlarının kayıt altına alınmasına başlandı.

BAKKAL VE MARKETLERDE SATIŞ YASAK

Bakkal ve marketlerde tüp satışı için ellerinde belge olmadığı sürece tüp satışı yapılamayacak. Alınan bu kararın önümüzdeki günlerde bakkallara ve marketlere iletilmesi bekleniyor.

TERÖR EYLEMLERİNDEN DOLAYI

 Alınan bu kararın özellikle Doğu ve Güney Doğu illerinde gerçekleşen patlayıcı eylemlerinden kaynaklandığı öğrenildi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.