İnegöl’de bankanın altında türbe mi var?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de bankanın altında türbe mi var?
#İnegöl | Haber Merkezi
24 Haz 2019 / Pzt 20:20
/ 8.614 Kez Okundu
| |

Tapuda var olan Ruşen Baba türbesi, gerçekte yok. Vatandaşlar ise türbe için iki yer gösteriyor. Ya bankanın altı yada bankanın yakınlarında ki bir evin bahçesinde…

RUŞEN BABA TÜRBESİ NEREYE KAYBOLDU?

İnegöl’de 1934 yılına ait bir tapu kaydında Ruşen Baba türbesi gözükürken, belirten adreste ise türbenin olmaması kafalarda soru işareti bıraktı.

Yeni Şehir Vakıflar Memurluğunda ki belge de, Cuma Mahallesi Hükümet Caddesi’ne ait tapu kaydında, tapu sahibinin vakıf olduğu belirtilirken, söz konusu tapuda Ruşen Baba türbesinin olduğu belirtilmekte.

TAPUDA KAYDI VAR

İlgili tapuda “Bu mahal Ruşen Baba türbesi hamili marur bulunduğu hayati vehilenin 3 Eylül 441 tarih kararı veçhile ekrafa ait bulunduğu veciheti tapu encümenen 30-12-934 tarihli 157 numaralı karar ile tastik kılınamaçla tesili icra kılınmıştır” ifadeleri yer almakta.

Ruşen Baba Türbesiyle ilgili yaptığımız araştırma da kimi vatandaşlar türbenin yerini Ziraat Bankasının merkez şubesi olduğunu söylerken, kimi vatandaşlar da türbenin bankanın yakınlarında ki bir evin bahçesinde olduğunu söylüyor.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.