İnegöl'de başkandan oy kullanın çağrısı!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl'de başkandan oy kullanın çağrısı!
#İnegöl | Haber Merkezi
09 Haz 2024 / Paz 12:30
1 dk okuma / 2.273 Kez Okundu
| |

Bulgaristan'da yapılan yeni parlamento seçimlerinde bugün başlayan oy verme işlemi için İnegöl'de 2 okulda oy kullanma hakkına 3500 çifte vatandaş sandığa gidiyor.

 

Geçtiğimiz 3 yıl içinde 5 kez seçim yapılan ancak yine de bir türlü kurulamayan hükümet nedeniyle yeniden seçim kararı alınan Bulgaristan'da  bugün 6.kez seçime gidiliyor.

20 parti ve 12 koalisyon olmak üzere 32 siyasi tarafın yarıştığı seçimlerde Türkiye genelinde kurulan 166 sandığın 2 tanesi ise İnegöl'de kuruldu.

İnegöl'de yaklaşık 3500 çifte vatandaşın oy kullanacağı seçimler bu sabah saat 08.00 itibariyle başlarken, Bulgaristan'ın yeni parlamentosunu seçmek için Bursalı çifte vatandaşların sandığa olan ilgisinin büyük olduğu görüldü. 

Seçim saat 20.00 itibariyle sona erecek olurken, oy verme işlemi hem elektronik ortamda hemde pusula yöntemi ile yapılıyor.

İnegöl BAL-GÖÇ Dernek Başkanı Ertan Başdere oy kullanma hakkına sahip vatandaşlar için şunları söyledi; "Sevgili Bulgaristan Türkü kardeşim gelecek senin oyunla şekillenecek. 

Bulgaristan Türklüğünün sesi ol, umudun sesi ol, bugün oy kullan! 

Akhisar İlkokulu ve Yenice Perihan Coşkun İlkokulu’nda akşam 20:00’a kadar oy kullanma işlemi devam edecek. Tüm soydaşlarımızı sandıklara davet ediyoruz."

 

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.