İnegöl’de bayram için özel ekip kuruldu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de bayram için özel ekip kuruldu
#İnegöl | Haber Merkezi
07 Tem, 2021 / Çar 11:50
/ 518 Kez Okundu
| |

İnegöl’de belediye tarafından Kurban Bayramı’nda kaçan kurbanlıkların yakalanması için ekip oluşturuldu.

Başkan Taban yaptığı açıklamada şunları söyledi;

KAÇAN KURBANLIKLAR İÇİN EKİP HAZIR


“Kurban bayramlarında kurbanlarını kaçıran vatandaşlarımız olabiliyor. Bu tür kazalar yaşanıyor. Bunlarla ilgili de ekiplerimizi kurduk. 153 üzerinden vatandaşlarımız bizlere ulaşıp destek alabilirler.”

KURBAN KESİM ALANLARI

“Kurban kesim alanları Pazar yerlerimiz. Alibeyköy Hayvan Pazarımız da buna dahil oldu. Merpa kapalı Pazar yeri, Alanyurt Pazar yeri, Akhisar Pazar yeri, pazartesi, cumartesi ve Mesudiye pazarlarımızın da sadece balıkçı noktaları kesim için uygun olacak. Buralarda çevreye kirlilik, koku ve rahatsızlık vermeden, aynı zamanda vatandaşlarımız kendi evlerinin bahçelerinde kurban çukuru kazmak koşuluyla çevreyi kirletmeden kesimini yapabilecek. Kamusal alanlarda, boş arsalarda ve dere kenarlarında gelişigüzel kesimlerin yapılmasını istemiyoruz. Bunlar hoş görüntüler değil.”

KURBAN ATIKLARI 14 EKİPLE TOPLANACAK


“Peki, biz vatandaşlarımızın kestiği kurbanların atıklarını nasıl alacağız? Geçmiş bayramlarda başlattığımız çalışmayı yine aynı şekilde devam ettireceğiz. Geliştirerek devam ettireceğiz. Arkadaşlarımız yaşanacak yoğunluğa çok ciddi sayıda ekiple yetişmeye, ulaşmaya çalışıyor. Vatandaşlarımızdan isteğimiz şu; kurbanın atığını sağlam bir çöp poşeti içerisine koyarak ağzını bağlaması ve bulunduğu lokasyonun adresini bizlere bildirmesi. 153’ü arayarak benim kurban atığımı alır mısınız adresim bu dediğinizde ekiplerimiz zaten sahada bunlarla ilgili mücadele veriyor olacaklar. İstirham ediyorum çöp poşetlerine güzelce atıklarımızı koyup uygun şekilde bırakalım. Bu hizmetimiz bayramın 1 ve 2’nci günü devam edecek. 14 ayrı ekibimizde inşallah şehrimizin her noktasında atıkları toplamaya devam edeceğiz. Temizlik hizmetlerimizin bu alanda sağlanabilmesi adına gerekli tedbirlerin alındığını ifade edebilirim.”


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.