İnegölde Bir Gecede Onlarca İşyerini Soydular

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
26 Ara 2015 / Cmt 11:33
/ 12.856 Kez Okundu
| |

İnegöl’de dün gece onlarca işyerine hırsızlık amacıyla giren kimliği belirsiz kişiler, yine hırsızlık amacıyla girdikleri bir giyim mağazasında üzerlerini değiştirdi. Acemi hırsızlar eski kıyafetlerini ise mağazada unuttu.

İnegöl dün gece 3 kişi oldukları tahmin edilen çetesinin gerçekleştirdiği hırsızlık olaylarıyla sarsıldı. Kimliği henüz belirlenemeyen 3 genç, onlarca işyerini soydu. Sabah işyerlerine gelen vatandaşlar şok yaşadı.

1 GECEDE ONLARCA İŞYERİNİ SOYDULAR

Edinilen bilgiye göre, hırsızlık olayları gece geç saatlerde yaşandı. Şehrin muhtelif yerlerinde; giyim mağazası, büfe, mobilyacı, noter, emlakçı, elektrikçi gibi işyerlerini hedef alan hırsızlık çetesi, onlarca işyerini soydu. Bir işyerinden çıkıp diğerine giren hırsızlar, girdikleri yerlerde yüklü miktarda para bulamasa da ellerine geçen her şeyi aldılar. Hiçbir şey bulamadıkları işyerlerinde ise bozuk paraları alıp kaçtılar. Bir gecede onlarca işyerini soyan hırsızların tornavida yardımıyla kapıları açarak girdikleri tahmin ediliyor.

EMNİYETE İHBAR YAĞIYOR

Hırsızlık olaylarının ardından sabah işyerlerine gelen vatandaşlar, hırsızlık olayının şokunu yaşadılar. İşyerine hırsız girdiğini gören telefona sarılırken, sabah saatlerinden itibaren İnegöl emniyetine onlarca ihbar gitti. Ekipler hırsızlık ihbarı gelen işyerlerinde incelemelerini sürdürüyor.

MAĞAZADA KIYAFETLERİNİ DEĞİŞTİRDİLER

Öte yandan, emniyetin incelemeleri sırasında ilginç detaylar da belli olmaya başladı. Alınan ilk bilgiye göre yaşları 15 ile 18 arasında değişen 3 kişinin hırsızlık olaylarını gerçekleştirdiği öğrenilirken, bu şahısların İnegöl AVM mevkiinde bir giyim mağazasını da hedef aldıkları öğrenildi. Giyim mağazasına giren hırsızlar, burada kıyafetlerini de değiştirdi. Eski kıyafetlerini çıkaran ve mağazada beğendikleri kıyafetleri giyen 3 kişi, ayakkabı ve montlarına varana kadar her şeyini değiştirdi. Şahısların mağazadan 2 bin 500 TL’lik kıyafet aldıkları ifade edildi.

ESKİ KIYAFETLERİ MAĞAZADA BIRAKTILAR

Kıyafetlerini değiştiren hırsızların eski kıyafetlerini mağazada bırakmaları ise dikkatlerden kaçmadı. Emniyet ekipleri bu kıyafetlerden yola çıkarak hırsızlık çetesinin peşine düştü.

BÜFEDEN KURUYEMİŞ ÇALDILAR

Giyim mağazasını soyan hırsızlar, daha sonra ise bu mağazanın hemen karşısında bulunan büfeyi hedef aldı. Büfenin ön camını tornavida yardımıyla açan kimliği belirsiz 3 kişi, içeriden kutularla kuruyemiş aldı. Ayrıca bir miktar nakit parayı da alan hırsızlar gözden kayboldu. Yine büfeden alınan bir tablet bilgisayarın işyerinin 20 metre ilerisine bırakılması ise dikkat çekti. Emniyet bu alanda da güvenlik şeridi oluşturup incelemelerde bulundu.

POLİS TEYAKKUZDA

Hırsızlık olaylarıyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlayan polis, İnegöl’ü soyup soğana çeviren 3 kişilik çeteyi arıyor.

GÜVENLİK KAMERALARINA TAKILDI

 

Hırsızlığı gerçekleştirdiği tahmin edilen 3 kişi hırsızlık için girdikleri iş yerinin güvenlik kameralarına takıldı.

 





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.