İnegöl’de bir yılda kiralara %47 zam geldi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de bir yılda kiralara %47 zam geldi
#İnegöl | Haber Merkezi
25 Ara 2021 / Cmt 12:59
/ 1.825 Kez Okundu
| |

İnegöl’de son bir yılda kiralara %47 zam gelirken, alınan maaşın önemli bir kısmı ev kirasında kullanılmakta.

İnegöl’de son yıllarda konut ihtiyacı hat safhaya çıkarken arz talep dengesinin bozulması üzerine konut fiyatları normal bir vatandaşın alamayacağı seviyelere geldi.  

KONUT İHTİYAÇ DEĞİL YATIRIM ARACI OLDU
Artan konut fiyatları yüzünden normal vatandaşlar ev alamazken, alınıp satılan daireler yatırım aracı olarak görülmeye başlandı.

EN ÇOK ARTIŞ İNEGÖL’DE OLDU
Yaşanan bu gelişmeler İnegöl’de kiralık dairelerin fiyatlarını da yükseltti. Bursa genelinde kiraların yıllık bazda en çok artış gösterdiği ilçe İnegöl oldu.

İNEGÖL’DE %47 ARTIŞ
Nilüfer kiralık daire fiyatları bir önceki seneye göre yüzde 39 oranında artış kaydetti. Osmangazi kiralık daire fiyatları son bir yılda ortalama yüzde 30 oranında artış gösterirken Yıldırım kiralık daire fiyatlarındaki yıllık artış oranı yüzde 26 seviyelerinde gerçekleşti. Gemlik kiralık daire fiyatları geçen yılın aynı dönemine göre ortalama yüzde 37 oranında artış gösterdi. İnegöl kiralık daire fiyatlarının senelik artış oranı yüzde 47 düzeyine ulaştı. Bursa kiralık daire fiyatları son bir yılda il geneli için ortalama yüzde 35 oranında artış sağladı. Bursa kiralık daire fiyatları ortalaması 3+1 daireler için Kasım ayında 1.950 TL düzeyinde oluştu.

FİYATLAR DUDAK UÇUKLATIYOR
Asgari ücretin 4 bin 250 olduğu dönemde yeni yıl zamları gelmeden önce İnegöl’de ortalama kira fiyatları şu şekilde;
Akhisar ve Baykoca Bölgesinde kiralar 1600 TL’den başlıyor.

İnegöl’ün merkezinde ise kira fiyatları 2 bin TL başlıyor. Binanın yeniliği ve lükslüğüne göre bu fiyatlar 6 bin TL’ye kadar çıkıyor.
Konut bölgesi olarak bilinen Alanyurt bölgesinde ise kira fiyatları İnegöl’ün merkezi ile yarışır durumda. Alanyurt’ta ortalama kira bedeli 2 bin TL’den başlıyor.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.