İnegöl’de camiler Cuma’ya hazır

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de camiler Cuma’ya hazır
#İnegöl | Haber Merkezi
27 May 2020 / Çar 23:57
/ 9.902 Kez Okundu
| |

Koronavirüs tedbirleri kapsamında bir süredir kapalı bulunan camiler, 29 Mayıs Cuma gününden itibaren yeniden ibadete açılacak. İnegöl’deki tüm camiler gibi İshakpaşa Camii’nde de temizlik ve dezenfekte çalışmaları sürüyor.

Camilerin ibadete açılma kararının ardından, tüm camilerde dezenfekte çalışmalarına başlandı. İstanbul’u fetheden komutan Fatih Sultan Mehmet’in sadrazamı olan İshak Paşa tarafından yaptırılan tarihi İshakpaşa Camii’nde başlatılan dezenfekte çalışması, büyük ölçüde tamamlandı. 29 Mayıs Cuma günü Cuma namazı bahçelerde, ikindi namazı ise cami içinde kılınacak. Vatandaşların seccadeleriyle 1,5 metre sosyal mesafe kuralını uygulayabileceği şekilde halının üzerine bant çekildi.
İshakpaşa Camii İmam Hatibi Mehmet Nuri Memiş, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda; “29 Mayıs Cuma günü ikindi namazı ile birlikte camilerimize ve cemaat ile namaza tekrar başlıyoruz, şimdilik sadece öğlen ve ikindi... İshakpaşa Camiinde saf düzenini hazırladık, sizleri bekliyoruz, seccade ve maske olmadan kesinlikle camilere girilmeyecek mağduriyet yaşamamak için unutmayın” ifadelerini kullandı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.