İnegöl’de çifte festival düzenlenecek

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de çifte festival düzenlenecek
#İnegöl | Haber Merkezi
11 Tem, 2019 / Per 16:16
/ 1.547 Kez Okundu
| |

İnegöl Belediyesi çiftçilerin ürünlerinin tanıtımına yardımcı olmak için yaban mersini ve şeftali festivali düzenleyecek.

Festival öncesi Belediye Başkanı Alper Taban, İsaören ve Tuzla Mahallerinin muhtarları ile toplantı düzenledi.
 
TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜĞÜ İNEGÖL’DE
Toplantı sonrası konuşan Alper Taban, “Bugün güzel bir haberle karşınızdayız. Bugün şehrimizde sürekli olarak yenilik, gelişim, inovasyon, farklılık ve artık bugüne dair şehrimizde yeni yeni şeyler söyleyebilmek adına biliyorsunuz çaba ve gayret içerisindeyiz. Bunu da yaparken hep birlikte konunun tarafları ve muhataplarını da içine alacak şekilde programlar icra etmeye çalışıyoruz. Bugün yaban mersini ve şeftali festivali duyurusunu sizler aracılığıyla yapmak için toplandık. Bildiğiniz gibi her şehrin kendine göre özellikleri var. Değerleri var, fırsatları var, imkanları var. Bunlardan istifade etmek lazım. Şehir adına, üreten adına beraberinde bunlardan istifade edecek insanlara fayda sağlamak adına gibi birtakım sebep ve gerekçelerle bu güzellikleri ortaya koymak lazım. Bildiğiniz gibi biz yaban mersini hususunda geçmiş dönemlerde de yine kırsal müdürlüğümüz beraberinde Büyükşehir Belediyemizin destek ve katkıları, yine kıymetli muhtarlarımızın ilgili odalarımızın da destek ve katkılarıyla yaban mersini konusunda adımlar atmıştık ve bunu gerçekten önemsiyoruz. Farklı bir festival olacağını düşünüyoruz. Arkadaşlarımız bununla ilgili gerekli araştırmalarını yaptılar ve nihayetinde bizler yaban mersini festivalini 21 Temmuz’da Tuzla Mahallesi’nde gerçekleştirmiş olacağız. Kıymetli muhtarımız da burada. Yaban mersini gerçekten dünya pazarında artık yeri mevcut olan, kilo olarak ta değerli olan, satışında da değerli ve pahalı olan, sağlık sektöründe de önemli yeri olan bir aslında ürünümüz. Dolayısıyla doğal bir şifa kaynağı İnegölümüz neden bunun ihracatını yapan ilk şehir olmasın. Dolayısıyla bizler bu değerlerimizin farkına vararak, bunun arkasında da emek sarf ederek, bir taraftan üreterek bir taraftan da değerli kılarak pazarlama faaliyetlerinde de bulunmak istiyoruz. Bildiğiniz gibi kurmuş olduğumuz Üreten Çiftçiler Kooperatifiyle kırsal alanda üretim yapan çiftçimize destek olmak istemiştik. Bu destekler sayesinde de pazarlama kabiliyetimizi arttıralım, depolama kabiliyetimiz arttıralım. Sonrası adımlarda da gerekirse paketleme gibi, kurutma gibi diğer alanlarda da çiftçimizin yanında olalım ve onlara destek olalım istedik. Dolayısıyla aslında bu festivallerde bunun yeni bir başlangıcı olarak düşünülebilir. Bununla ilgili gerekli duyuruları arkadaşlarımız yapacaklar. Tabi bunun yanı sıra ilave bir bilgi olarak ta şunu söyleyeyim. Yaban mersini mavi yemiş olarak ta geçiyor. Bu bitkinin son yıllarda içimizdeki ekiliş alanı gittikçe çoğaldı. Şu anda Türkiye’nin en büyük yaban mersini bahçesi İnegöl’de yer alıyor. 130 dekarlık alanda yaban mersini yetiştirmiş oluyoruz. Buradan çıkan güzel ürünlerimizi de sektöre tanıtmış ve sunmuş olacağız.
 
FESTİVAL KAZANANLARINA ÖDÜL VERİLECEK
Bunun yanı sıra bizim birde şeftalimiz var. Biz şeftali enstrümanımızı da bundan sonraki süreçte daha iyi kullanmak istiyoruz. Dolayısıyla da bununla ilgili de bir festival gerçekleştirmek istiyoruz. Bildiğiniz gibi şeftali pek çok yerde üretiliyor olabilir. Bu açıdan bakıldığında çok dikkat çekici gelmiyor olabilir. Ancak Bursa bölgesinin yüzde 55’ini İnegöl şehrimiz üretiyor. Bu çok önemli. Bildiğiniz gibi ülke toplamında da Bursa’nın yeri zaten ortada. Dolayısıyla biz 13 bin dekarlık alanda, 55 bin ton şeftali üretmekteyiz. Şeftali festivalimizi de İsaören Mahallesinde yapacağız. Burada kooperatif başkanımız, muhtarımız buradalar. Onlara da ben çok teşekkür ediyorum. Şeftali Festivalini de 28 Temmuz da yani Yaban Mersini Festivalinden bir hafta sonra İsaören Mahallemizde gerçekleştirmiş olacağız. Burada özellikle yapılan çalışmalar neticesinde ödül takdimleri yapmak istiyoruz. Orada özellikle düzenlenecek yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerimiz sponsorlar tarafından bütçelendirdik ve bunları da orada takdim edeceğiz. İki ayrı tarihte gerçekleşecek olan festivalde farklı etkinlikler yer alacak. Yaban mersini hasadı gibi, halk dansları gösterileri gibi, yine tarihi mehterimiz orada yer alacak. Ayrıca yarışmalar, ödül törenleri ve yetiştirilen ürünlerden ikramlarda bulunmuş olacağız. Farklı, yeni,  etkili, nitelikli güzel bir çalışma olacağını düşünüyorum. Tabi yapılacak bu çalışma üzerinden mutlaka geri bildirimleri toparlayacağız, sonuçlarına bakacağız, raporlarına bakacağız. Burada amacımız bunları gelecekte şehrin önemli bir markası, şehrin önemli birer argümanı haline dönüştürmek. Dolayısıyla buralardan da tabi fayda sağlamak, fayda üretmek olacak. Ben emeği geçen muhtarlarımıza , kendi çalışma arkadaşlarıma her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum ve sabırsızlıkla festivalin gerçekleşeceği günüde beklediğimizi  ifade ediyorum. Allah’ın bahşettiği bu güzellikleri en güzel sunumla, en güzel şekilde vatandaşlarımızla buluşturacağımızı buradan bir kez daha ifade ediyorum. Yapılan çalışmanın şehrimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.