İnegöl’de çocuklarda o hastalık artış gösterdi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de çocuklarda o hastalık artış gösterdi
#İnegöl | Haber Merkezi
23 May 2022 / Pzt 14:57
/ 18.102 Kez Okundu
| |

İnegöl’de son günlerde ishal, kusma ve mide bulantısı şikâyetleriyle hastanelere başvuran çocuk sayısında artış görülmeye başlandı.

İshal, kusma ve mide bulantısıyla hastanelere başvuran çocuk sayılarında artış gözlemlenirken, bu olguların önemli bir kısmında rota virüsü saptanmakla beraber diğer nedenlere bağlı olarak da ishal vakaları da görülmekte.

Uzmanlar ise, Bu kişilerle alakalı temel olarak önerilen şey, evde sıvı kısıtlaması yapılmaması, bir ishal diyeti uygulanması buna rağmen semptomları devam eden olguların en yakın sağlık kuruluşuna başvurarak sıvı kaybı açısından değerlendirilmesini tavsiye etmekte.

İshal durumunda en çok korkulan şeyin sıvı kaybı olduğunu belirten özellikle hava sıcaklığının artmasına bağlı olarak çocukların park, bahçe vesaire gibi alanlarda rahat dolaşımı veya yaş sebze ve meyvelerin yıkanmadan tüketilmesi dikkati çekmekte. Ayrıca, el hijyenine dikkat çeken uzmanlar mutlak suretle meyveleri yıkanmasını elleri ve meyveleri yemeden önce ve yedikten sonra yıkanmasını önermekte. Çocukların mutlaka parkta, bahçede oynadıktan sonra eve döndüklerinde ellerini uygun bir şekilde su ve sabunla yıkamalılar.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.