İnegöl’de çözüm bu merkezden başlıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de çözüm bu merkezden başlıyor
#İnegöl | Haber Merkezi
01 Mar 2021 / Pzt 19:32
/ 5.712 Kez Okundu
| |

İnegöl Belediyesi’nin kurumla iletişim kuran vatandaşlara otomatik olarak gönderdiği anket sonuçlarına göre, vatandaşların yüzde 65’i Çözüm Merkezinden memnun. Belediye Başkanı Alper Taban, her geçen gün daha iyi seviyeye ulaşan iletişim ağının güçlenerek hizmet sunmaya devam edeceğini söyledi.

Son dönemde dijital değişim ve dönüşüm anlamında ciddi yatırımların yapıldığı İnegöl Belediyesi, bu yatırımların meyvesini almaya devam ediyor. Teknoloji çağının gerekliliklerine ayak uydurarak göreve geldiği günden bu yana dijitalleşmeyi ön planda tutan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, kısa sürede kurumunu bu alanda zirveye taşıdı.


ÇÖZÜM MERKEZİYLE 7/24 KESİNTİSİZ HİZMET


İnegöl Belediyesi, katılımcı belediyecilik anlayışıyla pek çok alanda ortaya koyduğu farklılıkla, vatandaşı da şehrin yönetimine ortak ediyor. Aynı zamanda kurumun ulaşılabilirlik seviyesinin artmasını sağlayacak adımlarla ilçe halkına en hızlı hizmeti ulaştırıyor. Bu amaçla 7/24 hizmet sunan Çözüm Merkezi, günün şartlarına uygun şekilde çalışma yöntemlerini güncelledi. 153 hattı üzerinden belediyeye ulaşmak isteyen vatandaşlar, en fazla 5 saniyede Çözüm Merkezi’nin güler yüzlü personeliyle iletişime geçebiliyor. Vatandaşların tüm sorun, talep ve önerileri bu merkezde toplanırken, iş dağılımı da ilgili müdürlüklere buradan yapılıyor. 7/24 hizmet veren Çözüm Merkezi aynı zamanda bir kriz yönetim merkezi görevi görüyor.

MEMNUNİYET ANKETİ UYGULAMASI BAŞLADI


Çözüm Merkezi’nin büyük önem taşıdığı sistemde, vatandaşlar telefon haricinde Whatsapp üzerinden de İnegöl Belediyesine ulaşabiliyor. Fotoğraf ve video şeklinde şikâyetlerin, önerilerin iletilebildiği bu kanalda İnegöl halkının son dönemde beğenerek kullandığı ve çokça tercih ettiği ulaşım kanallarından biri haline geldi. Ayrıca ilçe halkı İnegöl Belediyesine mail, yoluyla da ulaşım sağlayabiliyor. Tüm bunların yanı sıra fikir kutuları ve farklı iletişim kanallarının da bulunduğu İnegöl Belediyesi, vatandaşların memnuniyetini ölçmek adına 2020 yılı Ağustos ayında Çözüm Merkezi Memnuniyet Anketi uygulamasını başlattı. Bu uygulamada, İnegöl Belediyesi ile iletişim kuran kişilere otomatik olarak anket gönderiliyor. Anketi cevaplamak zorunlu olmamakla birlikte, buradan çıkan sonuçla iyileştirmeler yapılarak daha iyi hizmet sunulması için çalışılıyor.

AMAÇ EN HIZLI VE KOLAY ULAŞIM KANALLARINI SUNMAK


2020 yılının son çeyreğinde başlayan uygulama neticesinde, elde edilen ilk verilere ilişkin Belediye Başkanı Alper Taban bir açıklama yaptı. Yeni nesil belediyecilik anlayışının zeminini hazırladıklarını ve yeni sistemin temellerini attıklarını kaydeden Başkan Taban, “Göreve gelmemizin ardından dijital değişim ve dönüşümün startını verdik. Gelinen noktada vatandaşlarımızın da memnun kaldıkları bir sistemi hayata geçirmiş olduk. Türkiye’nin en hızlı ve en kolay ulaşılan kurumu olduğumuzu gururla ifade ediyorum. Bu konuda ekibime de güveniyorum. Amacımız vatandaşımıza en hızlı ve en kolay ulaşım kanallarını sunarak onların sorunlarını ve önerilerini yanıtsız bırakmamak. Bu sayede şehrimizde ortak aklı da çalıştırmış oluyoruz” dedi.

VATANDAŞIN YÜZDE 65’İ MEMNUN KALDI 


Çözüm Merkezi Memnuniyet Anketi hakkında da bilgi veren Taban, “2020 yılı Ağustos ayında başlayan anketimiz zorunlu olmamakla birlikte, bugüne kadar toplam 1920 kişi oylama yapmış. Bunların yüzde 44,3’üne tekabül eden 851 vatandaşımız Çözüm Merkezi ve sunulan hizmetten çok memnun kaldığını ifade etmiş. 21,5’ine tekabül eden 413 vatandaşımız ise memnun kaldığını belirtmiş. Yani toplamda yüzde 65’lik bir memnuniyetle karşılaşıyor. Oylamaya katılan vatandaşlarımızın yüzde 30,4’ünü oluşturan 584 kişi memnun kalmadığını ifade ederken, 3,7’lik kesimde yer alan 72 vatandaşımız ise bir fikri olmadığını beyan etmiş. Neticede yüzde 65 gibi bir oranla vatandaşlarımızın memnuniyetini belirtmesi, bizleri de ziyadesiyle mutlu etti. İnşallah ekip arkadaşlarımızla birlikte ilçe halkımızın daha memnun kalacağı, sorunlarına çözüm bulacağı bir sistemi inşa etmek adına tüm gayretimizle çalışmaya devam edeceğiz” açıklamalarında bulundu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.