İnegöl'de devran tersine döndü, fiyatlar durulmaya başlandı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl'de devran tersine döndü, fiyatlar durulmaya başlandı
#İnegöl | Haber Merkezi
17 Oca 2024 / Çar 15:34
/ 19.902 Kez Okundu
| |

İnegöl’de son dönemde gayrimenkul fiyatlarında artışa paralel kira fiyatlarında da artış yaşanırken, gayrimenkul piyasasında yaşanan durulma kira fiyatlarında da durulmaya neden oldu.

İnegöl’de konut satışlarında ciddi düşüş yaşanırken, buna paralel olarak ta kira fiyatlarında ki artışta da durulma yaşanıyor.

Endeksa verilerine göre İnegöl’de kiralık daire fiyatlarında yaşanan artış ivmesi duraksarken kiralık daire metrekare fiyatı ortalama geçen aya göre 97 TL’den 96 TL’ye düştü.

Yine endeksa verilerine göre İnegöl’de ortalama brüt daire metrekaresi 131 metrekare iken ortalama kira fiyatı ise 12 bin 600 TL olarak belirlendi.
İnegöl’de en pahalı kiralık daire bölgesi olarak Kozluca bölgesi 16 bin TL ile dikkat çekerken en ucuz kiralık daire bölgesi ise 8 bin 500 TL ile Mesudiye Mahallesi dikkat çekiyor.

DAİRELER SATILMAYINCA KİRAYA VERİLMEYE BAŞLANDI
Bir dönem İnegöl’de daireler yatırım aracı olarak kullanılarak alınıp satılırken, daire satışları düşünce elde kalan daireler ise kiralık olarak ilanlarda yerini almaya başladı.

Sahibinden.com da geçtiğimiz yaz kiralık daire ilanı 30’u geçmezken, şuan bu sayı 170’i geçmiş bulunmakta.

TOKİ BEKLENİYOR
Öte yandan İnegöl’de TOKİ konutlarının teslim edilmeye başlanması ile boşa çıkacak kiralık daireler ile birlikte İnegöl’de kira fiyatlarında bir gerileme bekleniyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.