İnegöl’de doğayı böyle katlediyorlar!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de doğayı böyle katlediyorlar!
29 Şub 2016 / Pzt 16:11
/ 2.133 Kez Okundu
| |

İnegöl’de ormanlık alanı çöplük belleyen duyarsız vatandaşlar, doğayı katlediyor. Çöpler, ormanlık alanlara yayılmaya devam ediyor.

Sanayisi ile olduğu kadar tarımı ve doğal güzellikleri de bilinen İnegöl’de, bu doğal güzellikler duyarsız vatandaşlar tarafından katlediliyor. Daha önce birçok örneği yaşanan doğal ortamın kirletilerek kullanılamaz hale getirilmesi, ortaya çıkan bu son görüntülerle yeniden gündeme geldi.

inegolonline.com/diger_resimler/2922016-160926_403531.jpg" style="height:323px; line-height:23.1111px; width:645px" />

ORMANLIK ALANI ÇÖPLÜĞE ÇEVİRDİLER

İnegöl’e bağlı Çayyaka Mahallesi mevkiinde Boğazova yaylası yolu üzerindeki bu görüntüler, başta mahalle sakinleri olmak üzere doğasever onlarca vatandaş tarafında tepkiye neden oldu. İddiaya göre bazı duyarsız vatandaşlar, bu bölgeyi çöplük alanı olarak kullanmaya başladı. Ormanlık alanın içerisini çöplüğe çeviren vatandaşlar, daha önce bölge sakinleri tarafından birçok kez uyarılmalarına rağmen yaptıkları yanlıştan vazgeçmedi.

inegolonline.com/diger_resimler/2922016-161023_461570.jpg" style="height:323px; line-height:23.1111px; width:645px" />

KAMYONLARLA MOBİLYA ATIĞI GETİRİYORLAR

Çöpler, iddiaya göre belirli zamanlarda buraya kamyonla getirilerek atılıyor. Çöplerini neden ormanlık alana attığı bilinmeyen ve bu davranışına anlam verilemeyen kişiler, ağaçlar ve yeşillikler içerisindeki bu alanı kontrolsüz bir çöp toplama merkezine çevirmiş durumda.inegolonline.com/diger_resimler/2922016-161054_825608.jpg" style="height:323px; line-height:23.1111px; width:645px" />

MAHALLELİ TEPKİLİ

Zamanla biriken çöpler hayvanlar tarafından da dağıtılınca, ortaya bu görüntüler çıktı. Çayyaka mahallesi sınırında yer alan ve İnegöl halkının piknik amacıyla da kullandığı alanlardan biri olan ormanlık alanın çöplüğe dönüştürülmesi mahalle sakinlerinin tepkisine yol açtı. Çöpleri dökenlere tepki gösteren mahalleli, doğanın bu şekilde katledildiğini ifade ederek bu alışkanlığın bir an önce son bulmasını istedi.

CEZALANDIRILSINLAR!

Yetkililere de seslenen mahalle sakinleri, ormanlık alanı çöplük haline getiren kişilerin tespit edilerek cezalandırılmasını istedi. İnegöl’ün doğal güzellikleri ve seri havasıyla bilinen gözde yaylalarından biri olan Boğazova yolu üzerinde bu tür görüntülerin hoş olmadığına vurgu yapılırken, çöple kaplanın alanın temizlenmesi için de yardım istendi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.