İnegöl’de donun zararı 5 milyon TL

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
04 Nis 2019 / Per 11:38
/ 3.843 Kez Okundu
| |

İnegöl’de yaşanan don olayı ile açıklama yapan Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik 25 köyü don vurduğunu açıkladı. Öte yandan zararın 5 milyon TL olduğu öğrenildi.

Yaşanan don olayları sonrası açıklama yapan Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, “Yaşanan soğuklar nedeniyle 25 köyümüz etkilendi. Toplamda 1500 çiftçimiz zarar gördü. 9700 alanda zarar tespit ettik. 3 bin dönüm şeftali, bin dönüm nektarin, bin 200 dönüm elma, bin 500 dekar erik ve 3 bin dekar armutlar etkilendi. En çok zarar armutlarda var. Bölgemiz çok değerli topraklara sahip ancak Uludağ’ın eteklerinde olmamız sebebiyle benzeri sıkıntılar yaşıyoruz. Çiftçilerimizin bir kısmı sigorta yaptırıyor ancak bazıları yaptırmıyoruz. Mayıs ayına kadar ani soğuklar devam ediyor. Özellikle patates çok etkileniyor. Şu maliyet hesabı yapmadık. 9700 dekar alanda zarar var ancak zarar oranı yüzde 30 seviyelerinde. Şu anda dağlarda kar var ve önümüzdeki süreçte yine aynı sıkıntılar olabilir.” Dedi.

Köylerde devam eden traktörlerin muayene işlemleri hakkında da açıklama yapan Çelik, “21 merkez köyümüzde 75 köyün katılımıyla 1400 civarında traktörümüzün fenni muayenesini yaptırıyoruz. İlk olarak Osmaniye Köyü ile başladık ve Gündüzlü Köyü’nde devam ettik. Tekke ve Dömez Köylerinde muayene işlemleri devam ediyor. Traktörlerin yanı köylerde yaşayan vatandaşlarımız motosikletlerinin muayenesini de yaptırabilirler. “ ifadelerini kullandı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.