İnegöl’de duygulandıran olay, her yerde onu arıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | Haber Merkezi
05 Kas 2019 / Sal 08:22
/ 5.623 Kez Okundu
| |

İnegöl’e bağlı İsaören Mahallesi’nde ikamet eden Kemalettin Can isimli vatandaş bahçesini budamak istediği sırada dalda asılı 7 TL’yi görünce gözyaşlarına hâkim olamadı.

Osmanlı gelenek ve görenekleri İnegöl’de hala yaşatılıyor. İnegöl’de bir vatandaş şeftali bahçesinden koparıp yediği şeftalilerin yerine parasını astı.

Konu hakkında sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Kemalettin Can isimli vatandaş “Bahçemde budama yaparken hayatımda hiç görmediğim bir şeyle karşılaştım. Osmanlı döneminde olan davranışı bahçemde gördüm. Fatih Sultan Mehmet, askerleriyle üzüm bağından geçerken, askerleri acaba yerler mi diye kontrol ederken, askerlerin asmalara altın bağladıklarını görmüş. Fatih, 'Bu asker eğer böyleyse ben İstanbul'u fethederim' demiş. Bende ona nazaran, bu ülkede şeftaliyi dalından koparıp yedikten sonra dala 7 lira para bağladıklarını gördüm. Gördüğüm de böyle insanlar var diye sevincimden ağladım.”  Dedi.

TANIŞMAK İSTİYORUM

Bu duyarlı vatandaş ile tanışmak istediğini belirten Can “Böyle insanlar varken bu ülkeye ne Amerika ambargosu ne İsrail zulmü, kimse bir şey yapamaz. Ben artık bu ağaçtaki meyveleri toplamayacağım. Bu dala 7 lirayı kim bağladıysa Allah rızası için onunla tanışmak istiyorum." İfadelerini kullandı.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.