İnegöl’de ekmek kargaşası, ekmeğe zam geldi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de ekmek kargaşası, ekmeğe zam geldi
#İnegöl | Haber Merkezi
06 May 2019 / Pzt 11:07
/ 4.999 Kez Okundu
| |

İnegöl’de ekmek zammı bilmecesi yaşanıyor, bazı fırınlar ekmeği 1,25 TL’den satmaya devam ederken, bazı fırınlar ise ekmeği 1,5 TL’den satmaya başladı.

İnegöl’de faaliyet gösteren bazı fırınlar İnegöl Ticaret Sanayi Odası’na(İTSO) kayıtlı iken bazın fırınlar ise İnegöl Lokantacılar Odasına üyelikleri bulunmakta.

İTSO’DAN ZAM KARARI ÇIKMADI

İTSO’ya kayıtlı olan ekmek fırınları zam taleplerini İTSO meclisine sunarken, İTSO ekmek zammı ile alakalı olumlu bir karar henüz çıkmadı.

BAKANLIK ONAYI GEREKİYOR

İTSO meclisinden zam kararının çıkmasının ardından ilgili bakanlığın onayı alınması gerekiyor.

ZAMLI SATIYORLAR

İnegöl Lokantacılar Odası’na üye olan ekmek fırınları ise lokantacılar odasından aldığı zam kararı ile ekmeği zamlı fiyattan satmaya başladılar.
İTSO’dan ekmek zammı için henüz resmi bir karar çıkmazken, İnegöl’de fırınların ramazan öncesi ekmeğe zam yapması ise dikkatlerden kaçmadı.

ZAM YOK DEMİŞTİ

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, geçtiğimiz Nisan ayında İnegöl fırıncılar Kooperatifinin toplantısına katıldı. Halil İbrahim Balcı burada yaptığı açıklamada ekmeğin kilosunun 6.25 TL olduğunu söyleyerek, şuanda bir zammın söz konusu olmadığını kaydetti.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.