İnegöl’de emekli maaşları evlere gidecek

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de emekli maaşları evlere gidecek
#İnegöl | Haber Merkezi
02 Nis 2020 / Per 15:15
/ 3.370 Kez Okundu
| |

65 yaş üstü vatandaşların ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar için ilan edilen sokağa çıkma yasağı nedeniyle, kimsesi olmayan kısıtlamalı vatandaşların maaşları İnegöl Kaymakamlığı Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından evlerinde verilecek.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye göre 65 yaş üstü vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların sokağa çıkması yasaklanmıştı.

Bu kapsamda İnegöl Kaymakamlığı tarafından kurulan İnegöl Vefa Sosyal Destek Grubu kurularak, kısıtlamalı vatandaşların ihtiyaçları giderilerek, erzak yardımları götürülüyor.

Erzak yardımlarının yanı sıra maaşlarını çekecek kimsesi olmayan 65 yaş üstü vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların maaşları da İnegöl Vefa Sosyal Destek Gurubu tarafından evlerinde verilecek.

İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü yaptığı açıklamada, “Bakanlığımız tarafından yayınlanan genelge doğrultusunda 65 üstü vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın sokağa çıkmaları yasaklandı. İnegöl Kaymakamlığı olarak bu vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderecek kimse yok ise, bünyemizde kurulan Vefa Sosyal Destek Gurubu ihtiyaçlarını gidermek için seferber oluyor. Bu kapsamda, maaşları bulunan ve maaşlarını çekecek kimsesi bulunmayan vatandaşlarımızın da maaşları yine Vefa Sosyal Destek Gurubumuz tarafından evlerinde teslim edilecek” cümlelerini kullandı.

Vatandaşları sokağa çıkma konusunda uyaran Görücü, “Kısıtlaması bulunmayan vatandaşlarımız ise sokağa çıkma konusunda dikkat etsin, zorunlu olmadıkça sokağa çıkmasınlar. Zorunlu hallerde sokağa çıkan vatandaşlarımız ise 1 metrelik sosyal mesafe kuralına riayet ederek önlemlerini alsınlar. Bu konu bireylerin şahsını ilgilendiren konudan ziyade, toplum sağlığını ilgilendiren bir konudur. Bu önemli konuda herkes kendisini, ailesini ve çevresini korumak zorundadır. O nedenle tedbirlerimizi alarak bu virüsler mücadeleyi devam ettireceğiz. Şehir merkezinde emniyet teşkilatımız yaptıkları uygulamalar ile vatandaşlarımızın ateşlerini ölçüyorlar. Öte yandan ekipler araçları sık sık anonslar yaparak zorunlu olmadıkça evden çıkmamaları konusunda uyarıyor. Bu mücadele toplumsal bir mücadele,  o nedenle herkesin uyarıları dikkate alması şart” dedi.

İnegöl Vefa Sosyal Destek Gurubunun her konuda ihtiyaç sahipleri için seferber olduğunu belirten Görücü, “Kısıtlaması bulunup, ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımız için İnegöl Kaymakamlığımız uhdesinde kurulan ve STK’lar, kamu kurum ve kuruluşlar ile iş adamlarının desteklediği Vefa Sosyal Destek Gurubu bu süreçte ihtiyaç sahipleri için seferber oldular. Bu noktada da çalışmalarımız süratle devam etmektedir” ifadelerini kullandı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.