İnegöl'de Eşsiz Bir Sergi: Uludağ'ın Çiçekleri İğne Oyasıyla Buluştu!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl'de Eşsiz Bir Sergi: Uludağ'ın Çiçekleri İğne Oyasıyla Buluştu!
#İnegöl | Haber Merkezi
28 May 2024 / Sal 17:57
1 dk okuma / 663 Kez Okundu
| |

İnegöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nün usta öğreticisi Selma Köroğlu ve kursiyerleri, İnegöl İshakpaşa Halk Kütüphanesi Sergi Salonu'nda 'Uludağ'ın Çiçekleri İğne Oyasıyla Buluşuyor' temalı bir sergiye imza attılar.

 

Sergiye İnegöl Kaymakamı Eren Arslan, İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Melih Ateş, İnegöl İlçe Milli Eğitimi Müdürü Halil İbrahim Zengin ve çok sayıda kurum müdürü, öğretmen, usta öğretici ve kursiyer katıldı.

Sergide İnegöl'e özgü endemik çiçeklerin iğne oyasıyla işlenmiş eserleri görmek mümkün. Bu eserler, Türkiye'de ilk ve tek olma özelliği taşıyor.

İnegöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ömer Göktürk yaptığı açıklamada, serginin geleneksel sanatların yaşatılması ve yeni nesle aktarılması açısından önemli olduğunu belirtti. Göktürk ayrıca, kursiyerlerin iğne oyasıyla endemik bitkileri işleyerek önemli bir projeye imza attıklarını ve bu çalışmanın profesyonel anlamda resimle nerek kitapçık halinde kültürel mirasa katmayı hedeflediklerini söyledi.

Sergi büyük bir beğeni ile karşılandı. Özellikle kursiyerlerin iğne oyasıyla endemik bitkiler ile ilgili yaptıkları çalışmalar büyük ilgi çekti.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.