İnegöl’de fabrika gibi çalışan okul

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de fabrika gibi çalışan okul
#İnegöl | Haber Merkezi
22 Ağu 2019 / Per 18:28
/ 3.372 Kez Okundu
| |

Türkiye’de mobilya meslek lisesi olarak hizmet veren tek okul olan Hacı Sevim Yıldız Mobilya ve iç Mekan Tasarım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bacasız fabrika olarak üretim yapıyor. Okulda öğrenim gören öğrenciler tatil yapmak yerine Bursa’da yeni açılan okulların malzeme ve donanımlarını üretiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusu bünyesindeki okullardan birisi olan Hacı Sevim Yıldız Mobilya ve iç Mekan Tasarım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Tematik Mobilya Lise), Türkiye’de mobilya meslek lisesi olarak hizmet veren tek okul olma özelliğine sahip.

HEM ÖĞRENİYORLAR HEM KAZANIYORLAR

Okul, okulların tatil olmasına rağmen fabrika gibi çalışıyor. 3 aylık tatilinde okulun öğrencileri tatil yapmayarak yeni açılacak okulların malzeme ve donanımlarını üretiyor. Öğrenciler yaptıkları işle hem mesleklerini öğreniyor hem de kazanç elde ediyor.

EK GELİR ELDE EDİYORLAR

Okul Müdürü Şenol Yoğurtçu, döner sermaye çalışmaları kapsamında Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğünün okul donatım işlerini yaptıklarını ifade ederek, “Bu kapsamda yaz boyunca Bursa’da yeni açılacak olan ve donatım ihtiyacı olan okullara Yazı Tahtası, Öğretmen Kürsüsü, Sınıf Dolabı, Rehberlik Odası Mobilyaları, Öğretmenler Odası Mobilyaları, Müdür Ve Müdür Yardımcısı Odası Mobilyaları gibi yaklaşık mali değeri 300 bin TL olan işler yapmaktayız. Okulumuz kadrosunda bulunan 7 mobilya öğretmeni ve 22 öğrencimizin çalışarak üretimini yaptığı mobilyaları 2019-2020 eğitim öğretim yılı başlamadan yetiştirdik ve dağıtımlara başladık.

Hacı Sevim Yıldız Mobilya ve iç Mekan Tasarım Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yerli üretim olması sebebi ile döner sermaye kapsamında öğrencilerimizce üretilen okul donatım mobilyaları ile hem ülke ekonomimize katkısı hem de öğrencilerimize katkısı göz ardı edilemez bir gerçektir. Öğrencilerimiz bu sayede uygulama eğitimlerini gerçek bir iş üzerinde alma imkânı bulmanın yanında 500 TL ye varan ek gelir elde ediyorlar” dedi.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.