İnegöl’de fabrikası vardı, satış kararı aldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de fabrikası vardı, satış kararı aldı
#İnegöl | Haber Merkezi
16 Mar 2024 / Cmt 14:20
/ 25.137 Kez Okundu
| |

Türkiye’nin en büyük piliç üreticilerinden ve İnegöl’de kesimhanesi olan CP, Türkiye’deki varlıklarını satmaya devam ediyor. Matlı Holding, CP ile satış konusunda görüşmelere devam ettiği öğrenildi.

Dünyanın en büyük piliç üreticilerinden biri olan Taylandlı CP, Türkiye'deki varlık satışlarına devam ediyor. Ocak ayında Bilecik'teki ileri işlenmiş ürünler fabrikasını Aspiliç'e 30 milyon dolara satan CP, bu sefer de Şenpiliç'e bazı taşınmazlarını devretme kararı aldı.
Resmi izinler henüz alınmadığı için devredilecek taşınmazların detayları gizli tutuluyor. Fakat bu satışın, beyaz et sektöründe şartların yeniden değişeceğini gösterdiği düşünülüyor. CP'nin Türkiye'de Turgutlu, Ankara, Hendek, Hayrabolu ve Tarsus'ta yem fabrikaları, Turgutlu, Osmaneli ve İnegöl'de kesimhaneleri bulunuyor.

BEYAZ ET SEKTÖRÜNDE HAREKETLİLİK DEVAM EDİYOR

Son yıllarda beyaz et sektöründe önemli satın almalar gerçekleşti. Dünyaca ünlü Brezilyalı piliç şirketi BRF'nin Banvit'i almasıyla küresel oyuncuların da sektöre girmesi dikkat çekti. Geçen yıl ise Bursalı Matlı Holding, sektörün güçlü markalarından Keskinoğlu'nu satın aldı. Aynı dönemde Köytür markasının sahibi YEMSEL Tavukçuluk da Şenpiliç Gıda Sanayi'ye devredildi.

CP HAKKINDA
Yaklaşık 37 milyar dolarlık servetiyle Tayland'ın en zengini olan Chearavanont ailesi tarafından yönetilen CP'nin açılımı Charoen Pokphand olarak biliniyor. Tayland'ın en büyük özel şirketi olan CP, 13 farklı iş grubunu kapsayan şirketlerinde 21 ülkede yatırımı bulunuyor.
CP'nin birlikte çalıştığı 7-Eleven'in 12 binden fazla mağazası da aileye ait. Telekomünikasyon sektöründe CP Group'un bağlı kuruluşu True Group, 25 milyondan fazla mobil müşterisiyle Güneydoğu Asya'nın en büyük telekomünikasyon şirketlerinden biri. CP'nin toplam çalışan sayısı ise 455 bin. CP, beyaz eşya işinde de dünyanın en büyüğü olarak biliniyor.
 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.