İnegöl’de fay üzerinde ki tehlike

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de fay üzerinde ki tehlike
#İnegöl | Haber Merkezi
18 Mar 2023 / Cmt 11:49
/ 35.803 Kez Okundu
| |

İnegöl’de yapımı yılan hikâyesine dönen Hocaköy İçme Suyu Barajı’nın bulunduğu bölge MTA’nın açıkladığı diri fay hattı listesinde yer alıyor.

2015 yılında projesi kabul olan 2016 yılında temeli atılan ve yılan hikayesine dönen Hocaköy içme suyu barajı için 2023 yılı bütçesinden 25 milyon TL’lik pay ayrılmıştı.

2027 yılında bitirilmesi hedeflenen Hocaköy Barajı için yeni bir tehlike söz konusu oldu.

BARAJ FAY HATTI ÜZERİNDE
Maden Teknik Arama Genel Müdürlüğü’nün resmi web sitesinde yayınlanan diri fay hattı listesinde Hocaköy Barajı’nın bulunduğu bölgeden fay hattı geçmekte.

12 KÖY SINIRINDAN GEÇİYOR
Bursa Fay hattının devamı olarak gelen İnegöl Fay Zonu olarak kayıtlara geçen fay hattı Babasultan-Yeniceköy-Esenköy-Edebey-Cerrah-Hocaköy-İsaören-Deydinler-Ortaköy- Hamitabat, Aşağıballık- Kınık istikametinden geçmekte.

BURSA’YA DİKKAT ÇEKTİ
Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki “Marmara Bölgesi’nde 4 yerde tehlikeli nokta var. Birinci Bursa, o da fay hattını kırmadı. İkincisi Marmara boğazının 20 kilometre güneye gittiği noktada. Bu ikisi de 7,5’e kadar gelebilir. Üçüncüsü Silivri tarafında. Ondan sonra ise Çanakkale adaların güneyi. Burada da 6,8-7,5 olarak gelebilir. Tarih vermek mümkün değil ama bana göre önce Doğu Anadolu Fay Hattı, ondan sonra diğer taraf.” diye konuştu.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.