İnegöl’de FETÖ’den 85 tutuklu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de FETÖ’den 85 tutuklu
03 Kas 2016 / Per 19:16
/ 6.590 Kez Okundu
| |

15 Temmuz darbe girişiminden sonra başlatılan Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonlarının bilançosu belli oldu.

Adem Demir / İnegöl Online / Özel Haber

15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden 3,5 ay geçti. Bu süre zarfında İnegöl’de FETÖ’den kaç kişi hakkında soruşturma açıldı, kaç kişi gözaltına alındı, kaçı tutuklandı, kaçı serbest bırakıldı sayısı belli oldu. İnegöl Online olarak son rakamları ilk kez açıklıyoruz.

 

226 KİŞİ HAKKINDA SORUŞTURMA

 

Adliyeden elde ettiğimiz bilgilere göre; İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ‘Terörizmin finansmanın önlenmesi hakkında kanuna muhalefet, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama ve silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçlarından yürüttüğü soruşturma kapsamında, 226 kişi hakkında soruşturma açıldı.

 

FETÖ BİLANÇOSU

 

Bu şüphelilerden 85’i Sulh Ceza Hâkimliği’nce tutuklanırken, 108’i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüphelilerden ayrıca 4 tanesi ise savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

 

FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik adli ve idari soruşturmaların devam ettiği ilçemizde ayrıca tutuklandıktan sonra 6 kişinin serbest kaldığı bildirilirken, 7 kişi hakkında yakalama kararı bulunduğu öğrenildi.

 

Tutuklanan şüphelilerden bazılarının, örgütün şifreli haberleşme programı olan Bylock kullandıkları, kapatılan derneklere üye oldukları ve örgüt liderinin talimatları doğrultusunda Bankasya'yı kurtarmak için bankaya para yatırdıkları tespit edildi.

 

OKUL, YURT VE DERNEKLER KAPATILDI

Bu arada Olağanüstü Hal kapsamında alınan tedbirlere ilişkin Kanun Hükmünde Kararnamelerle, kamu ve kurumlarda 300’e yakın kamu görevlisi ihraç edildi.

Ayrıca yine Olağanüstü Hal kapsamında alınan tedbirlere ilişkin kanun hükmünde kararname çerçevesinde, FETÖ ile bağlantısı olduğu tespit edilen;

Özel Nilüfer Safvet İlkokulu,

Özel Nilüfer Safvet Ortaokulu,

Hacı Kemal Fen Lisesi,

Hacı Kemal Anadolu Lisesi

Yeni Bahar Ortaokulu.

İnegöl Sanayici ve İşadamları Derneği,

Lale Eğitim Gençlik Derneği

İnegöl Eğitim Sevenler Derneği ile 3 yurt kapatıldı.

 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.