İnegöl’de Gaziler Günü Törenle Kutlandı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de Gaziler Günü Törenle Kutlandı
#İnegöl | Haber Merkezi
19 Eyl 2019 / Per 18:33
/ 1.812 Kez Okundu
| |

19 Eylül Gaziler Günü, ülke genelinde olduğu gibi İnegöl’de de düzenlenen çeşitli programlarla kutlandı. Atatürk Anıtı önünde çelenk sunumuyla başlayan program, İnegöl Muharip Gaziler Derneği ve 3 gazinin evinde ziyaret edilmesi ile devam etti.

19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nce, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Mareşal Rütbesi ve Gazi Unvanı’ verilerek tüm gazilere armağan edilen ve her yıl kutlanan Gaziler Günü, İnegöl’de de kutlandı. Gazilerin minnetle anıldığı kutlamalar 09.30’da Atatürk Anıtı önünde çelenk sunumuyla başladı.

Düzenlenen törene; İnegöl Kaymakam Vekili Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, Belediye Başkanı Alper Taban, Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Alper İnanç, siyasi parti Başkan ve yöneticileri, kurum ve kuruluşların temsilcileri, STK temsilcileri ve gaziler katıldı. Çelenk sunumuyla başlayan törende sırasıyla Kaymakamlık çelengi, Belediye Başkanlığı çelengi ve İnegöl Muharip Gaziler Derneği çelengi anıta bırakıldı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise İnegöl Muharip Gaziler Derneği Başkanı Selami Seymen yaptı. Daha sonra günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okundu.

Törenin sona ermesinin ardından protokol üyeleri İnegöl Muharip Gaziler Derneğini ziyaret etti. Daha sonra 3 gaziye evlerinde ziyaret yapıldı.

Ziyaretler sonrası Gaziler Günü kapsamında tüm gaziler ve ailelerine yönelik yemek düzenlendi. Yemek sonrası konuklara hitaben konuşan Belediye Başkanı Alper Taban, “Bugün 19 Eylül Gaziler Günü. Öncelikli olarak tüm gazilerimizin gaziler gününü kutluyorum. İyi ki varsınız. Dün İnegöl’de bir gazimizi, Yaşar Polat ağabeyimizi kaybettik. Tüm rahmeti rahmana kavuşan gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Tabi ülkemizin bütünlüğü için, bağımsızlığı için geçmişte de bugün de gerek kahraman gazilerimiz, gerek ebediyete uğurladığımız şehitlerimiz, gerekse de bu aziz millet bu mücadeleyi her zaman verdi. Vermeye de devam edecek. Yakın geçmişte 15 Temmuz’u yaşadık. Ben diyorum ki artık bu millet artık gazi millettir. Biz vatan söz konusu olduğunda, bağımsızlığımız söz konusu olduğunda tek yürek olmasını bilen aziz bir milletiz. Bundan da ne kadar gururlansak azdır. Bugün de gaziler günümüzü sabah başlayan törenlerimizle kutlamaya başladık. Daha sonra gazilerimizi evlerinde ziyaret ettik. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Hayatta olanlara sağlıklı ömürler diliyorum” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.