İnegöl’de hanenize bu para girmiyorsa geçinemezsiniz

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de hanenize bu para girmiyorsa geçinemezsiniz
#İnegöl | Haber Merkezi
13 Mar 2024 / Çar 15:15
/ 15.355 Kez Okundu
| |

Peş peşe gelen zamlarla alım gücü günden güne erirken, İnegöl'de güncel rakamlar dört kişilik bir ailenin ev, ulaşım ve gıda giderlerinin toplamının minimum 33 bin TL olduğunu ortaya koydu…

ADEM DEMİR | İNEGÖL ONLİNE
Artan ekonomik kriz ailelerin bütçelerini zorlarken, asgari ücrete gelen zam, yükselen fiyatların karşısında eridi. Dört kişilik bir ailenin sağlıklı gıda alabilmek, sadece işe gidip gelebilmek ve faturalarını ödeyebilmek için gözden çıkarması gereken miktar 33 bin TL oldu.

ASLAN PAYI BARINMA
İnegöl’de kiralık dairelerin azlığından dolayı kira fiyatları,  temel giderlerde aslan payını alıyor. İnegöl’de ortalama bir dairenin fiyatı 14 bin TL’yi buluyor.

MARKET İÇİN EN AZ 12 BİN TL
Öte yandan 4 kişilik bir ailenin ortalama market masrafı ise 12 bin TL olarak dikkat çekerken mevsimsel şartlara göre ortalama Pazar masrafı ise  2 bin TL.

FATURALAR 3 BİN TL’Yİ BULUYOR
Ortalama 4 kişilik bir ailenin kullanıma göre iletişim maliyeti en az 400 TL’yi bulurken, elektrik faturası ortalama 350, su 250, doğalgaz bin 750 TL’yi buluyor.  


ULAŞIMDA ARTIK CAN YAKIYOR
İnegöl’de bir aylık ailenin minimum gideri 31 bin TL olarak hesaplanırken buna ulaşım dahil edilmedi. Akaryakıta gelen son zamlardan sonra, yakıt giderleri  ya da toplu taşıma giderleri aile bütçesine ciddi bir yük oluşturmakta. İnegöl’de ortalama bir ailenin ulaşım maliyeti 2 bin TL

İNEGÖL’DE ORTALAMA MAAŞI 23 BİN TL
Öte yandan İnegöl’de ortalama bir işçinin maaşı ise 23 bin TL, 4 kişilik bir ailede bu ekonomik şartlarda tek bir maaşla geçinmenin imkânsız olduğunu gözler önüne seriyor.

6 AYDA %65 ARTTI
2023 yılının Ekim ayında yapılan hesaplamada ise İnegöl’de 4 kişilik ailenin bir aylık gideri 20 bin TL iken 6 aylık süreçte %65’lik artışla bu yaşam gideri 33 bin TL oldu.
 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.