İnegöl'de hava kirliliği ölümcül seviyeye ulaştı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl'de hava kirliliği ölümcül seviyeye ulaştı
#İnegöl | Haber Merkezi
13 Ara 2023 / Çar 09:35
/ 8.591 Kez Okundu
| |

Bursa'nın İnegöl ilçesinde hava kirliliği, ölümcül seviyeye ulaştı. İnegöl Belediyesinin 7 ayrı noktada bulunan hava izleme cihazları verilerine göre, ilçenin havası kritik değerlerin üzerinde 'ölümcül' olarak nitelendirildi.

İnegöl'de hava kalitesi, özellikle kış aylarında zaman zaman ölümcül seviyelere ulaşıyor. Uzmanlar, bu durumun başlıca nedenlerini nüfus artışı ve göçe bağlı olarak hızlı ve düzensiz şehirleşme, yerleşim merkezleri arasında kalan sanayi bölgeleri, motorlu araç sayısının artması ve kış aylarında kullanılan katı yakıtlar olarak sıralıyor.

İnegöl Belediyesi tarafından şehrin 7 noktasına konulan hava kalitesi ölçüm cihazlarında çıkan değerler korkutan boyuta ulaştı.

OSB bölgesinde ve Turgutalp Mahallesi’nde bulunan istasyonların değerlerine göre hava kalitesi ölümcül boyutlara ulaştı.

Cuma Mahallesi ve Çevre yolunun Alibey köy mahallesi tarafında bulunan istasyonlarda ise hava kalitesi kötü olarak işaretlendi.

Huzur mahallesi ve Akhisar Mahallesi’nin kesiştiği noktada bulunan istasyonda ise hava kalitesi orta olarak ölçüldü.

Esentepe Mahallesi ve Şehir Parkının olduğu bölgedeki istasyonlardan ise veri alınamadı.



HAVA KİRLİLİĞİNİN İNSAN SAĞLIĞINA ETKİLERİ

Hava kirliliği, insan sağlığı üzerinde önemli olumsuz etkilere sahip. Hava kirliliği, solunum yolu hastalıklarına, kalp hastalıklarına, kansere ve hatta erken ölüme neden olabiliyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.