İnegöl'de hayvan katliamına, hayvan severlerden tepki

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl'de hayvan katliamına, hayvan severlerden tepki
#İnegöl | Haber Merkezi
22 Mar 2024 / Cum 22:23
2 dk okuma / 2.409 Kez Okundu
| |

İnegöl'de Korkunç Kedi Cinayeti: 6 Yavru Kedi Vahşice Öldürüldü. Yaşanan bu gelişme üzerine hayvan severler tepki göstererek basın açıklaması gerçekleştirdi.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Ertuğrulgazi Mahallesi Ulupınar Sokak'taki bir sitede dehşet verici bir olay meydana geldi. Bir sokak kedisi, bir binanın girişinde doğum yaparak dünyaya getirdiği 6 yavru kedisini kullanılmayan bir bebek arabasına yerleştirdi. Ancak dün sabah saatlerinde, sitedeki bina sakinleri, koridorlarda başları kesilmiş olarak buldukları yavru kedilerle karşılaştılar. Üstelik, yavru kedilerin annesinin de kuyruğunun kesildiği görüldü.

 
Olayın ihbar edilmesi üzerine adrese sevk edilen polis ekipleri, şüpheli ya da şüphelilerin yakalanması için çalışmalara başladılar.
 
**Hayvanseverlerden Tepki ve Çağrı**
 
Olayın ardından siteye gelen hayvanseverler, site sakinleri tarafından içeri alınmayınca kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Gerginliğin ardından, İnegöl Kent Konseyi Sokak Hayvanlarını Koruma Grubu Başkanı Şebnem Erkan, hayvanseverler adına bir açıklama yaptı.
 
Erkan, "Son günlerde yaşanan ve bir tekrar haline gelmiş sokak hayvanlarına yönelik şiddet ve ölümlerin bizi çok derinden kaygılandırdığını söylemek istiyoruz. İstanbul'da yaşanan eros'un ölümü henüz taze bir yara halindeyken Bursa İnegöl de kendi bölgemizde yaşanan bu olay bizleri derinden üzmüş yasa bağlamıştır. Söz konusu bebeklerin henüz 4-5 günlük yavru olduklarından bahsediliyor. Bu ölüme neden olmuş zihniyetin aramızda dolaştığını bilmek içimizi acıtıyor. Mübarek ramazan gününde yavru kediler ile ellerini kana bulayan bu kişi bulunmalıdır. Sadece diğer dünyada değil bu dünyada da yaptığı caniligin hesabını vermelidir. Bu tür vahşi eylemler sadece hayvanlara değil, aynı zamanda toplumun genel güvenliği ve emniyeti için de bir tehdit oluşturuyor. O şahsın burada yaşaması çocuklar, yaşlılar, kadınlar ve tüm insanlar için bir tehlikedir. Hayvanlara karşı yapılan şiddeti ve öldürülmelerini kabul etmiyoruz. Hayvanlar da bizimle birlikte yaşayan canlılardır. Onların yaşam haklarına saygı göstermek, insanlığımızın gereği ve vicdanımızın bir parçasıdır. Yetkililerden, bu tür suçlara karşı daha sıkı yasal önlemler alınmasını ve suçluların adalet önüne çıkarılmasını talep ediyoruz. Ayrıca, toplumun hayvan hakları konusunda daha fazla bilinçlendirilmesini talep ediyoruz. Gerçekleşen 6 yavrunun ölümü ile ilgili geniş tespit, olay yeri inceleme ve otopsi raporu talep ediyoruz. Bu tür vahşi eylemlerin son bulması ve hayvanların güvenliğinin sağlanması için tüm yetkilileri ve toplumu sorumluluk almaya çağırıyoruz." dedi.
 
Hayvanseverlerin tepkisi ve çağrısıyla birlikte olayın detayları ve sorumlularının bulunması için çalışmaların devam edeceği belirtildi.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.