İnegöl’de hazırlıklar tamamlandı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de hazırlıklar tamamlandı
27 May 2018 / Paz 12:33
/ 6.752 Kez Okundu
| |

24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem milletvekilliği seçimi kapsamında İnegöl İlçe Seçim Kurulu, hızlı bir şekilde seçim kararı alınmasına rağmen hazırlıklarını tamamladı.

İnegöl İlçe Seçim Kurulu Başkanı Sulh Ceza Hakimi Cahit Gülnar, seçimlerin huzur ve güven içerisinde geçmesi için tüm hazırlıkları tamamladıklarını ifade ederek, engelli seçmenler için seyyar sandık uygulamasını da yapacaklarını duyurdu.
HAZIRIZ
Seçim çalışmalarını değerlendiren İnegöl İlçe Seçim Kurulu Başkanı Sulh Ceza Hakimi Cahit Gülnar, “Zaman kısa olmasına rağmen YSK hızlı davrandı, bizde İnegöl’de çalışmalarımızı yapıp donanım ve fiziki anlamda seçime tam anlamıyla hazırlandık. İnegöl merkezde emniyet ekiplerimiz, kırsalda jandarma ekiplerimiz de gerekli çalışmalarını ve planlamalarını yaptılar.” dedi.
SANDIK KURULLARI BELİRLENİYOR
Sandık kurullarının kura yöntemiyle belirleneceğini ifade eden Gülnar, “Sandık başkanlarımızın hepsi kamu kurumlarında çalışan memurlar olacak. Kurullarımızı kura yöntemiyle belirliyoruz” diye konuştu.
2 PUSULA
Bu seçimde seçmenlerin iki pusula ile oyunu kullanacağını duyuran Gülnar, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği için hazırlanan iki ayrı pusulanın tek zarf içerisinde sandığa atılacağını bildirdi.
180 BİN SEÇMEN 
16 Nisan Pazar günü yapılan referandumda, seçmen sayısının 176 bin 239 olduğunu hatırlatan Gülnar, 24 Haziran seçimlerinde seçmen sayısının 180 bin 692’ye yükseldiğini kaydetti.
546 SANDIK KURULACAK
Gülnar, 18 bin 692 seçmenin 546 sandıkta oy kullanacağını bildirdi. 
EN BÜYÜK MAHALLEDE KAÇ SANDIK KURULACAK?
Gülnar, İnegöl’ün en büyük nüfusuna sahip Kemalpaşa mahallesinde 49 sandığını kurulacağını belirtti.
SEYYAR SANDIK
Engelli seçmenler için seyyar sandık uygulamasının hayata geçirileceğini duyuran Gülnar, “İnegöl’de şuan kayıtlı 33 engelli seçmenimiz var. İki adet seyyar sandığımızı, seçmenlerimizin ayağına götürüp oy kullanmalarına yardımcı olacağız” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.