İnegöl’de ilk defa İMOTİM AVM’de kuruldu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de ilk defa İMOTİM AVM’de kuruldu
#İnegöl | Haber Merkezi
23 Tem, 2019 / Sal 17:00
/ 3.920 Kez Okundu
| |

Gelecekte elektrikli araçların sayısının artacağını ön gören İMOTİM yönetimi, İnegöl’de ilk olan projeyi hayata geçirdi. Müşterilerini ve üyelerinin gelecekteki ihtiyacını gören İMOTİM yönetimi, AVM’nin girişine elektrikli araç şarj istasyonu kurdu.

Konuyla ilgili açıklama yapan İnegöl İMOTİM Mobilya AVM Genel Müdürü Ali Ünal, “Akaryakıtta yüzde 90 dışarıya bağlıyız. Fakat elektriğin yüzde 55’i yerli kaynaklardan üretilmektedir. Verimlilik, çevresel sürdürülebilirlik, azalan fosil yakıt rezervleri, enerjideki dışa bağımlılık ve CO2 emisyonu gibi faktörler düşünüldüğünde yakın gelecekte fosil yakıtlı konvansiyonel araçların yerini elektrikli araçların alması beklenmektedir” dedi.

Ünal, bu çalışmada akaryakıt fiyatlarına gelen zamlardan dolayı büyüyen cari açığın kapanması ve ekonomiye katkı amacıyla elektrikli araç ve şarj istasyonlarının Türkiye’deki güncel durumu, elektrikli araç tipleri ve teknolojileri, şarj istasyonu teknolojileri ve standartlarını incelediklerini ve İnegöl’e bu durumun eksikliğini fark ettiklerini bu doğrultuda İnegöl’e ilk elektrikli araç şarj istasyonunu kurduklarını belirtti.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.