İnegöl’de iş karşılığı ücret

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de iş karşılığı ücret
08 Şub 2018 / Per 18:31
/ 15.828 Kez Okundu
| |

7 pilot ildeki 30 Halk Eğitim Merkezi’nde, Suriyeli mülteciler ile ihtiyaç sahibi Türk vatandaşlarının mesleki becerilerinin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen ‘İş Karşılığı Ücret’ Projesi İnegöl’de de hayata geçirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, Göç ve Acil Durum Eğitim Daire Başkanlığı, İŞKUR ve Alman Uluslararası İşbirliği Kuruluşu (GIZ) birliği ile Suriyeli mülteciler ve Türk vatandaşlarının mesleki becerilerinin gel tirilmesi amacıyla ‘İş Karşılığı Ücret Projesi’ (Cash for Work) hayata geçirildi.

Türkiye genelindeki 7 pilot ilde bulunan 30 Halk Eğitim Merkezi’nde uygulanacak projeden 2 bin 500 Türk vatandaşı ile 2 bin 500 Suriyeli sığınmacı olmak üzere toplam 5 bin k iye meslek kazandırma kursları düzenlenecek. 

31 Ağustos tarihine kadar devam edecek projenin toplam bütçesi 4,2 milyon Euro. Faydalanıcıların tamamı 3 ay boyunca 800 liraya kadar mali destek alacak.

Proje pilot iller arasında bulunan Bursa’da ise 6 Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Suriyeli sığınmacıların ve ihtiyaç sahibi Türk vatandaşların mesleki becerilerinin gel tirilmesinin amaçlandığı proje kapsamında, İnegöl Halk Eğitim Merkezinde 7 farklı kurs açılacak. 175 k i proje faaliyetlerinden yararlanacaklar. 

Kayıtlar ise Halk Eğitim Müdürlüğüne yapılacak. Proje kapsamında İnegöl’de; Mobilya minder dikimi, fön çekimi, ön muhasebe, bahçe bakımı, servis komisi, müşteri asistanı ve giyim kursları açılacak. 

Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen projenin tanıtım toplantısında konuşan Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Çelik, proje kapsamında 5 bin k iye eğitim verileceğini belirterek, “Projenin amacı geçici koruma altındaki Suriyeli mültecilerin ve ihtiyaç sahibi Türk vatandaşların mesleki becerilerinin gel imi. Bu proje Alman Uluslararası İşbirliği Kuruluşu tarafından finanse ediliyor. Türkiye genelinde 2 bin 500 Suriyeli ve 2 bin 500 ihtiyaç sahibi Türk vatandaşımız olmak üzere toplamda 5 bin vatandaşa meslek kazandırılacak.”

“Kursa katılanlara 2 ay boyunca ayda 150 Avro destek, 45 Avro çocuk bakım bedeli ve yol bedeli verilecek. Proje kapsamında İnegöl’de 7 dalda kurs açıldı. Bu kurslar açılmadan önce İnegöl’ümüzün sosyoekonomik durumu göz önüne alınmış ve ihtiyaca binaen kurslar açılmıştır” diye konuştu. 

HEM Müdürü Burhanettin Özdemir ise projenin önemine dikkat çekerek, “Proje Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) tarafından finanse edilen bir projedir. 7 pilot ilde uygulanıyor. Bursa’daki 6 Halk Eğitim Merkezinden biri İnegöl. 7 kursu 6 ay içinde 3’er ayrı kurs şeklinde yapacağız. Kursiyerlere aşağı yukarı 800 TL’yi bulan bir bedel ödenecek. 175 kursiyerimiz bundan faydalanacak. Her kursa 25 k i alınacak. Kursiyerlerimizin çocuklarına çocuk bakım hizmeti yapılacak.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.