İnegöl’de istedi Manisa’ya gitti

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de istedi Manisa’ya gitti
#İnegöl | Haber Merkezi
26 Tem, 2019 / Cum 12:37
/ 7.082 Kez Okundu
| |

İnegöl’de fabrika kurulması için yapılan çalışmalar sonuca ulaşamazken, Otomotiv devi Volkswagen, vergi muafiyeti karşılığında yatırım için Manisa’yı tercih etti.

Volkswagen AG yeni fabrika yatırımı için kararını Türkiye’den yana kullandı. Türkiye’de yatırım için alan arayan şirket yetkililerine yapılan sunumda İnegöl’ün de yer almıştı.

Türkiye’ye gelecek büyük ölçekli yatırımlarda öncülük yapan Cumhurbaşkanlığı yatırım ofisinin, yeni kurulacak fabrika için uygun olan yerlerin sunumunu Volkswagen yetkililerine yaptığı öğrenildi. Sunum yapılan yerler arasında İnegöl’de vardı.

MANİSA’DA KURULACAK

Deutsche Welle’nin Alman kamu yayıncılık kurumu ARD’den aktardığı habere göre, Volkswagen (VW) firmasının kuracağı yeni otomobil fabrikası için Türkiye’de karar kıldığını bildirdi. ARD’nin Berlin’deki hükümet çevrelerine dayandırdığı haberde fabrikanın Manisa’da kurulacağı, şirketin sadece, Türkiye’de yeni otomobillere uygulanan ve VW’nin “aşırı yüksek” olarak değerlendirdiği vergiler konusunda adım atılmasını beklediği kaydedildi. Passat model otomobillerde tüketim vergisinin, motor beygir gücüne göre otomobil fiyatının yüzde 41’ini bulabildiği belirtiliyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.