İnegöl’de ittifak sinyali

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de ittifak sinyali
21 Nis 2018 / Cmt 15:33
/ 2.436 Kez Okundu
| |

Saadet Partisi İnegöl ilçe yönetimi, Cuma akşamı İYİ Parti İnegöl ilçe yönetimini ziyaret etti. Ziyarette iki partinin ilçe başkanı da genel seçimlerde ittifak sinyali verdi.

SP İlçe Başkanı Hasan Eroğlu ve yönetim kurulu üyelerini, İYİ Partide İlçe Başkanı Müfit Besler ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

İTTİFAK SİNYALİ

Ziyarette konuşan SP İlçe Başkanı Hasan Eroğlu, “Kısa süre önce yaptığınız kongrede göreve gelen başkanımıza ve yönetimine başarılar diliyorum. Ülkenin kutuplaşmaya değil kucaklaşmaya ihtiyacı var. Biz bütün siyasi partilerle konuşabiliriz, oturabiliriz, anlaşabiliriz. Çünkü geçmişten böyle bir kültürden geliyoruz. Erbakan hocamız 1974 yılında Bülent Ecevit ile koalisyon kurdu. 1977 yılında MÇP hükümetleri kuruldu. Ağır sanayi hamlesi yapıldı. 1991’de Alparslan Türkeş ile yine bir ittifak yapıldı. 1996 yılında Doğruyol ile Refah yolu hükümeti ittifak yaptı. Ülkemize gayet güzel hizmetler yapıldı. Eğer maksat ülkemize hizmet ise farklı fikirlerimiz olabilir ama elbette ki bir araya gelip ülkemize hizmet edebiliriz. Bu anlayıştayız. İnşallah önümüzde iki aylık kısa bir dönem var. Biz buna baskın seçim diyoruz. Bu seçimde sizlerde inşallah bu seçime gireceksiniz. Göreceğiz ki bu kucaklaşma toplumumuzda kabul görecek, inşallah önümüzdeki dönemde bu kutuplaşmaya son verilecek.” Dedi.

HAFTA İÇERİSİNDE HER ŞEY NETLEŞECEK

İYİ parti ile ittifakın yapılıp yapılmayacağının sorulması üzerine Eroğlu, “Biz ülkemize hizmet edelim. Genel başkanımız geçtiğimiz haftalarda ilkeler ittifakından bahsetti. Elbette şu anda herhangi bir ittifak söz konusu değil. Ancak önümüzdeki hafta içerisinde her şey netleşecek.” Diye konuştu.

ADAY BELLİ DEĞİL

Milletvekili adaylığı sorusuna ise Eroğlu, “İnşallah o da önümüzdeki hafta netleşecek. Bunla ilgili genel başkanımızın temasları var. Aday çıkarma noktasında sıkıntımız yok. Ama kim olduğu ile ilgili henüz bilgimiz yok” şeklinde cevap verdi.

500 BİN İMZAYLA GENEL BAŞKANIMIZI ADAY GÖSTERECEĞİZ

İYİ Parti İlçe Başkanı Müfit Besler ise, “Gerçekten İnegöl’de siyaset, seviyeli oluyor. İnşallah önümüzdeki seçimde de böyle olur. Siyasi partiler demokrasinin temel unsurlarıdır. İYİ Parti seçime girecek mi? Girmeyecek mi? Tüm televizyonlarda bu vardı. İsmimiz bile yetti. Siyasi partilerin önünü tıkamakla demokrasi olmuyor. Bunun çözümü var; ittifak olabilir gibi. Bunlar zaman içerisinde olacak. Ama bizim üç gündür yaşadığımız gerçekten üzücü. Bu ülkeyi yönetenlerin ne kadar becerikli olduklarının ifadesidir. 25 Haziran’da 2 milyona yakın öğrencimiz sınava girecek, bu öğrencilerin sınavı önemli. Öğrenim hayatlarına zarar verilmiş olunuyor. Bunu bile düşünmeyen bir yönetim var. Toplum ayrışmadan, sevgiyle oyunu kullanacak. Önümüzdeki günlerde adaylar belirlenecek. Bizim Cumhurbaşkanı adayımız Meral Akşener’dir. 100 bin değil 500 bin imzayla genel başkanımızı aday göstereceğiz. İnşallah her şey çok daha iyi olacak. Yüksek seçim kurulu bizim seçime girip girmeyeceğimizin kararını 25 Nisan’a kadar bekletiyor. ” dedi.

ŞU ANDA SEÇMENİN BİZE VERDİĞİ SİNYAL ÇOK İYİ

Cumhur ittifakının ciddi anlamda oy kaybının olduğunu iddia eden Besler, “Bursa’da ve Türkiye’de Cumhur ittifakının oyu yüzde 50’nin altına indi. Ama maalesef bazı anket firmaları yanıltma anketlerle iş yapmaya çalışıyor. İnegöl’de inşallah ses getireceğiz. Önemli olan seçmenden karşılık görmek. Şu anda seçmenin bize verdiği sinyal çok iyi. İnegöl’ün siyasi yapısı da uzun yıllardan bu yana merkez sağdır.” Diye konuştu.

FİDAN’IN MHP ÜYESİ OLMADIĞINI TAHMİN EDİYORUM

MHP’nin eski Belediye Başkan Adayı Fikret Fidan’ın duruşunun sorulması üzerine Besler, “En son yaptığımız programa Fikret Fidan katıldı. Fikret abi de bizimle uzun yıllar siyaset yaptı. Kendi adına konuşamam, kendisiyle o programdan sonra görüşmedim. Üyemiz değil ama üye olmayacak da diyemem. Eskiden beri temasımız devam ediyor. MHP’nin üyesi olmadığını da tahmin ediyorum” dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.