İnegöl’de iyi ki deniz yokmuş

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de iyi ki deniz yokmuş
#İnegöl | Haber Merkezi
16 Mar 2022 / Çar 11:56
/ 26.568 Kez Okundu
| |

Mudanya’da deniz manzaralı sıfır dairelerin fiyatları 700 bin TL’den başlarken, İnegöl’de de bu fiyatlar 800 bin TL’den başlıyor.

İnegöl’de son dönemde konut fiyatları alıp başını giderken, ortalama bir sıfır dairenin fiyatı ise 1 milyon TL’ye dayandı. İnegöl’de inşaat işi ile uğraşan müteahhitler ise bu fiyatların bu kadar yükselmesinde arsa fiyatlarının ve inşaat malzeme fiyatlarının payı olduğunu belirtiyor.

MÜTEAHHİTLER KAT SAYISINDAN ŞİKÂYETÇİ
17 Ağustos depremi sonrası İnegöl’de kat sayısı 3,5 kata düşürülmüştü. 3,5 kat sayısının kendilerine yetmediğini belirten müteahhitler ise buda daire fiyatlarının artmasına neden olan en ciddi etkenlerden biri olduğunu belirtiyorlar.

SATIŞLAR DÜŞÜYOR
Konut fiyatlarının İnegöl’de zirve yapmasından dolayı İnegöl’de orta direk bir vatandaşın konut alma ihtimali hayalden öteye gidemiyor.
Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı verilere göre; İnegöl'de Şubat ayında 307 konutun satışı yapıldı. Konut satışları Şubat ayında bir önceki aya göre %14 azaldı. Geçen ay 359 konut satılmıştı.

İHTİYAÇ DEĞİL YATIRIMLIK ALINIYOR
İnegöl’de son dönemde, konut ihtiyacı olan vatandaşların konut alım satım yapamazken, parasını değerlendirmek isteyenler ise yatırım olarak konutu değerlendirdiği için fiyatların yükseldiği öne sürülüyor.

İNEGÖL’DE İYİ Kİ DENİZ YOKMUŞ
İnegöl’de konut fiyatları Mudanya’ya göre ciddi artış gösterirken, İnegöl’de deniz olması durumunda konut fiyatlarını vatandaş hayal etmek bile istemiyor. Yaşanan bu tablo İnegöl’de iyi ki deniz yokmuş dedirtiyor.

DENETİM YAPILMIYOR?
Öte yandan internet üzerinde belirtilen satış fiyatı ile tapuda belirtilen fiyatlar aynı mı? Aynı değilse bu konuda yetkili kurumların bir denetim yapıp yapmadığı ise bir başka soru işareti.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.