İnegöl’de kaçak yapı geçit verilmeyecek

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de kaçak yapı geçit verilmeyecek
#İnegöl | Haber Merkezi
27 Ara 2019 / Cum 12:10
/ 4.605 Kez Okundu
| |

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ilçe kaymakamı Şükrü Görücü, Emniyet Müdürü Ramiz Erçetin ve ilçe jandarma komutanı Ferruh Mağden ile birlikte yaptığı toplantıda İnegöl’de kaçak yapıya müsaade etmeyeceğini ifade etti.

Kaçak yapılar ile alakalı mücadelerinin devam edeceğini ifade eden başkan Taban “Kent estetiğinin bozulmaması trafiğin aksamaması, milli servetin zarar görmemesi ve insan hayatının riske atılması anlamına geliyor kaçak yapılar. İmar barışı da bu kaçak yapıların önüne geçilmesi anlamında bir milat olarak önümüze geliyor. 15 Haziran tarihi ile imar barışı sona erdi. Bu konuda bizler de çevre şehircilik bakanlığımız da gerekli açıklamaları yaparak bu konuda herkesi sorumluluk içinde hareket edilmesi istenmişti.İmar barışı aslında şehirlerimizde ruhsatlı kimlikli güvenli binaların hayata geçmesi anlamında bir milat anlamına geliyordu. Bizlerde bunların hayata geçirilmesi adına gerekli tespitleri yaparak Çevre Şehircilik Bakanlığımıza paylaştık.  Bu noktada artık bundan sonra hiçbir yapının bahsedilenin aksine gerçekleşmesini istemiyoruz.  Bu konuda mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğiz. Uydu fotoğrafları ile yapılan başvuruların doğru ya da yanlış olduklarını görebiliyoruz. Yanlış beyan verilenler üzerine gidip bilgilendirmeler yapıp bu yapıların kaldırılması isteniliyor. Aynı zamanda imar barışı adı altında yapı kimlik belgesi alıpta o yapıyı büyütme çalışması almış olduğu ruhsatı da geçersiz hale getirmiş oluyor. “

DRONE İLE TESPİT

“İnegöl belediyesi olarak mücadele ediyoruz. Özellikle havadan hızlı bir şekilde imalatları görmek adına belirli girişimimiz var. İnsansız hava uçakları ile dronelar ile şehrimizde yapılan hareketlerin tamamını görebilmek adına çalışmalarımızı yürütüyoruz. “

398 KAÇAK YAPI VAR

“Şehrimizde bizim tespit ettiğimiz 398 tane yapı var. Bunların kaldırılması ile alakalı gerekli çalışmalarımızı yaptık. Bunların 33 tanesinin yıkımı gerçekleşti. Yıkılanların 15 tanesi kendi isteği ile bu yapıları kaldırdı.  Bizim arzu ettiğimizde vatandaşın bunu kendi isteği ile kaldırması aksi takdirde yıkım masrafları ile beraber cezayı da ödemek zorunda kalacak vatandaşımız. Bundan sonraki süreçte de kaçak yapılara zinhar müsaade vermeyeceğiz.”

220 METRUK BİNA VAR

“Metruk binalar ile girişimlerimizi yaptık 220 adet yapı tespit ettik. Bunların yıkımlarını yapıyoruz. Bunları vatandaşlarımıza söylüyoruz bunu yıkarsak arsayı otopark olarak kullanabiliyoruz. Kaçak yapılaşma ile sonuna kadar mücadele edeceğiz. Kaymakamımıza emniyet müdürümüze jandarma komutanımıza teşekkür ediyorum bizlere de destek veriyor.”

KARARIN ARKASINDAYIZ

İlçe kaymakamı Şükrü Görücü ise kararın arkasında olduklarını ifade ederek “Belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Şehrimizin ile aldığı bu karın yanındayız. Metruk binalardan bahsetti. Göreve geldiğimiz günden bu yana takip ettiğimiz bir konu. Bu binalar bitirilmemişse bizim içinde asayiş için önemli. Gayrı meşru işi olan adamlar buraları kullanıyor ama biz bunlara müsaade etmeyeceğiz bunu herkes bilsin.”





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.