İnegöl’de kadınların %20’si çalışıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de kadınların %20’si çalışıyor
08 Mar 2019 / Cum 13:00
/ 22.858 Kez Okundu
| |

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ’İstatistiklerle Kadın 2018’ çalışmasının sonuçlarını açıkladı. Buna göre; İnegöl’de çalışabilir nüfus olarak belirlenen 20-60 yaş arasındaki kadınların %20’sinin çalıştığı ortaya çıktı.

Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Dünya Kadınlar Günü, her yıl 8 Mart'ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gündür. İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır. Türkiye'de ise 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında ‘Emekçi Kadınlar Günü’ olarak kutlanmaya başlandı

Bugüne özel ilçemizde kamuda ve özel sektörde çalışan kadınlara yönelik araştırma yaptık. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TUİK) verilerine göre; 133 bin 213 kadın nüfusuna sahip ilçemizde çalışabilir nüfus olarak belirlenen 20-60 yaş arasındaki kadınların %20'si çalışıyor. Çalışan kadınların çoğu özel sektörde çalışırken; devlet dairelerinde ise bine yakın kadın çalışıyor.

İNEGÖLLÜ KADINLAR MOBİLYA SEKTÖRÜNDE

İnegöl’de kadınlar çoğunlukla mobilya ve tekstil sektöründe çalışırken; mobilyacılıkta koltuk, masa, sandalye üretimi, boya, zımpara ve dikiş bölümlerinde çalışan kadınlar adeta erkek ustalarla yarışıyor. Yaptıkları işlerde sağladıkları kalite ve temizlik, sahip oldukları iş disiplini ile erkeklere örnek olan kadınların iş hayatında sayısı her sene artıyor.



Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.