İnegöl’de kavanoz kapağı kıtlığı yaşanıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de kavanoz kapağı kıtlığı yaşanıyor
#İnegöl | Haber Merkezi
19 Eyl 2019 / Per 16:10
/ 14.512 Kez Okundu
| |

Satıcılar, kış aylarında sipariş alan üreticilere, stoklarına güvenip yeni sipariş vermeyince piyasada kavanoz kapağı kalmadı. 50-75 kuruş aralığında satılan kavanoz kapakları 2 TL’ye kadar çıkmış durumda.

Kış aylarında rekor fiyatıyla zam şampiyonu olan domates, biber, patlıcan gibi sebzeler yıllar sonra tanzim satış noktalarını tekrar ortaya çıkarmıştı. Vatandaş da çözüm olarak bu ürünlerin konservesini yapmaya başladı. Konserve sebzeye talep 3 kat artınca piyasada kavanoz kapağı yok satıyor.
Türkiye'de yıllık kapak üretiminin 1 milyar adet olduğunu söyleyen kavanoz kapağı üreticisi Halil İbrahim Güzelgül, “Geçen yıl kış aylarında sebze fiyatları uçunca vatandaş bu yıl evde konserve yapımına daha çok yöneldi. Bir de bu yıl sebze üretimi fazla oldu. Konserve fabrikaları da üretimi artırdı. 24 saat üretim yapıyoruz yine de talebin yarısını bile karşılayamıyoruz” dedi.

8 HAFTA SONRAYA SİPARİŞ

Kavanoz kapağı üreticileri taleplere yetişemezken 8 hafta sonrasına sipariş geçilmeye başlandı.

YURTDIŞINDAN GETİRECEKLER

Fabrikalardan kavanoz kapağı alamayan satıcılar ise çözümü yurt dışından getirmekte buldu. Bursa’daki toptancılar Bulgaristan’dan getirecekleri kavanoz kapakları ile önümüzdeki haftadan itibaren satış yapması bekleniyor.
İnegöl’de başlayan konserve sezonunda kavanoz kapağı olmaması vatandaşları ciddi derecede mağdur etmekte.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.