İnegöl’de ki bu okulda tamirci yetişiyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de ki bu okulda tamirci yetişiyor
30 Kas 2018 / Cum 10:55
/ 31.555 Kez Okundu
| |

Hacı Sevim Yıldız-2 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Motorlu Araçlar Teknolojisi alanında eğitim gören öğrenciler, atölyede oto tamirciliğini uygulamalı olarak öğreniyor. Oto tamircisini aratmayan atölyede öğrenciler, araçların bakım ve onarımlarını yapıyor. Öğrencilerin tamir ettiği araçlar, öğretmenlerin de gözetiminden geçtikten sonra sahiplerine teslim ediliyor.

MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİNİ ÖĞRENİYORLAR
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Külliyesinde eğitim öğretime devam eden Hacı Sevim Yıldız-2 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi; Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Teknolojisi, Metal Teknolojisi, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme ile Motorlu Araçlar Teknolojisi alanlarında öğrencilerini yetiştiriyor.Öğrenciler, okulda gördükleri eğitimin yanında atölyelerde uygulamaları olarak aldıkları eğitimi pratiğe döküyor. Okulun Motorlu Araçlar Teknolojisi alanında eğitim gören öğrenciler ise araçların tamir, bakım ve onarımlarını yapıyor.Sanayiyi aratmayan atölyede araba tamircisinde bulunabilecek tüm teknik, mekanik ve elektronik aletler bulunuyor. Öğrenciler günlük ders saatinin bitiminde gönüllü olarak atölyede çalışıyor. Okuldan çıkan öğrenciler atölyeye giderek, çalışmaya başlıyor. 17.30’da başlayan mesai 21.00’de sona eriyor.
 
ÖZEL ARAÇLARI TAMİR EDİYORLAR
 
Atölyeye özel araçlar da getirilip tamir ettirilebiliyor. Tamir edilen araçlardan elde edilen gelirden öğrencilere verilirken, kalanı okulun döner sermayesine aktarılıyor. Öğrenciler yaptıkları tamir ve bakım sayesinde aile bütçelerine katkıda bulunarak, okul haçlıklarını kazanıyor. Öğrenciler stajlarını ise kentte bulunan oto tamir ve bakım servisinde yapıyor.
82 öğrencinin eğitim gördüğü Motorlu Araçlar Teknolojisi alanında eğitim gören 12. sınıf öğrencisi Özcan Özkan, “Burada çeşitli araçlar üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Arızaları gideriyoruz. Bursa’nın çeşitli ilçelerinden gelen kazalı ve arızalı araçların tamirini yapıyoruz. Hem teorik bilgiler alıyoruz, hem de sanayi de çalışır gibi araba tamiri yapıyoruz. Yaptığımız işin ücretini de alıyoruz.  İmkan olsa ve malzeme anlamında destek sağlanırsa burada sıfırdan araç üretebiliriz” dedi.
Bir başka öğrenci Hasan Vezir ise. “Motorlu Araçlar Teknolojisi alanında eğitim görüyoruz. Gördüğümüz teorik derslerin yanı sıra atölyede uygulama da yapıyoruz. Arızalı araçların tamir edilmesi, motor arızaları, kaporta düzetmeleri yapıyoruz. Tüm araçların sorunlarını gideriyoruz. Okul ortamında oluşturulan sanayi ortamında tamir yapıyoruz. Mesleğimizi en iyi şekilde burada öğreniyoruz. Burada hem eğitim görüyoruz hem de para kazanıyoruz” diye konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.