İnegöl’de ki maskeler Çin’e satılıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de ki maskeler Çin’e satılıyor
#İnegöl | Haber Merkezi
15 Şub 2020 / Cmt 11:09
/ 11.561 Kez Okundu
| |

Çin’de baş gösteren Corona virüsü sonrası, Çin’de maske kullanımı zorunlu olması nedeni ile maske kıtlığı ortaya çıktı. İnegöl’de mobilya sanayisinde kullanılan maskeler daha yüksek karla Çin’e satılmaya başlandı.

İlk olarak Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve şimdiye kadar 24 ülkeye yayılan koronavirüsü maske satışlarını artırdı.

Özellikle Çin, ülkedeki maske kullanımının artması üzerine talebi karşılayamayacak duruma geldi. Farklı ülkelerden maske ihraç etmeye başlayan Çin'e Türkiye'den de ciddi miktarda maske satışı gerçekleşiyor.

Virüs salgını sonrası stokları tükenen Çinli şirketlerin imdadına ise Türkler yetişti. İzmir, Zonguldak ve Kayserili üreticiler Çin’in 200 milyonluk siparişini yetiştirmeye çalışıyor.

ÜRETİM YETMEYİNCE SATIN ALMA BAŞLADI
Çin’in kısa vadede 200 milyonluk siparişi için üretim hızı yetmeyince maske üretici firmalar sanayi kentlerinde üretim yapan fabrikaların ellerinde bulunan maskeleri satın almak için girişimlere başladı.

İNEGÖL’DE DE SATIN ALIYORLAR
Sanayi kenti İnegöl’de fabrikalarda kullanılan toz maskeleri, şehir dışından gelen toptancılar tarafından toplu olarak satın alınıp , daha yüksek karla Çin’e tekrar geri satılmakta.
 





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.