İnegöl’de ki turnuvaya soruşturma başlatıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de ki turnuvaya soruşturma başlatıldı
#İnegöl | Haber Merkezi
30 Nis 2024 / Sal 15:11
/ 4.190 Kez Okundu
| |

İnegöl’de gerçekleşen köyler arası turnuvasında yaşanan bıçaklı kavga sonrası soruşturma başlatılırken, turnuvaya katılan takımlar turnuvadan çekildiklerini açıkladı. Turnuva komitesi ise basın açıklaması yayınladı.

İnegöl’de geçtiğimiz Pazar günü Mesudiye Mahallesi’nde bulunan Orhaniye sahasında gerçekleşen köyler arası futbol turnuvasında meydana gelen bıçaklı kavga sonrası 3 kişi yaralanmıştı.
Gerçekleşen olay sonrası kaymakamlık bahsi geçen turnuva için resmi bir izin alınmadığını açıklamıştı.
Kaymakamlığın açıklaması sonrası turnuvayı düzenleyen komite aldıkları başvuru dilekçesini sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

PAYLAŞIM SİLİNDİ!
Bu açıklamanın ardından Turnuvayı düzenleyen Çitli Köyü Köyler Ligi  sosyal medya hesabı üzerinden belgeli Kaymakamlık Makamına iletilen dilekçenin görüntüsü ile bir açıklama yapıldı.
Turnuvayı düzenleyen Çitli Köyü Köyler Ligi ise sosyal medya hesabından Kaymakamlık Makamına iletilen dilekçenin görüntüsünü paylaşarak her yıl gerekli izinleri aldıklarını ve turnuvanın yapılacağını belirtti. Ancak bu paylaşım daha sonra silindi.
 
SİLİNEN PAYLAŞIMDAKİ DİLEKÇEDE TARİH DETAYI 
Dönemin muhtarının mührü ile iletilen dilekçe 18 Mart 2024 tarihinde teslim edildi. Turnuva başlangıç ve bitiş tarihi 20 Mayıs, 20 Temmuz olarak iletilen dilekçede tarih detayı ortaya çıktı.  Başlangıç mayıs ayı olarak bildirilen turnuvanın 1 ay önce başladığı öğrenildi.
 
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Öte yandan ilçe kaymakamlığı ise turnuva hakkında hem idari hem de adli yönden soruşturma başlattı.
 
AÇIKLAMA YAYINLADILAR
Öte yandan turnuvanın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu ifadeler yer aldı;

Çitli Turnuva Tertip Komitesi'nden zorunlu açıklama Çitli köyü köyler ligi yönetim komitesi olarak 22. Sini düzenlediğimiz turnuvada Dün akşam istenmeyen bize yakışmayan olaylar yaşandı.
Dün akşam saat 20:30'da oynanan Alibeyköyspor ve Muzalspor arasında yaşanan üzücü olaylar bizi ve diğer katılımcı köylerimizin ve sporseverlerin canını fazlasıyla sıkmıştır.
Yaralı taraftarlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. 22 senedir düzenlediğimiz turnuvamızda bizler köylerimiz küsler barışsın, dargınlıklar bitsin, kardeşçe birlik olalım diye her sene düzenliyoruz görüyoruz ki medya ve medyada yazılanları çizilenleri şaşkınlıkla takip ediyoruz.. Çitli köyler ligi olarak gerek İnegöl belediyemizle, gerek kaymakamlığımızla, gerek emniyet müdürlüğümüzle çitli köyler ligi adımızı kullanarak bizleri karşı karşıya getiren bizi kötülemek isteyen İnegöl medya kuruluşlarını İnegöl’ümüzün 106 köyü adına kınıyoruz..
Yalan yanlış paylaşımlar yaparak köylerimizi kötülemenize ve bizi birbirimize düşman edip küçük düşürmenize asla izin vermeyeceğiz. İnegöl’ümüzün 106 köyü ailedir bunu unutmayın

 
TAKIMLAR ÇEKİLDİ
Öte yandan turnuvada yaşanan güvenlik zafiyetleri nedeniyle birçok köy takımı ligden çekildiğini açıkladı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.