İnegöl’de kimsenin görmek istemediği acı gerçek

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de kimsenin görmek istemediği acı gerçek
#İnegöl | Haber Merkezi
02 Eki 2021 / Cmt 12:37
/ 25.701 Kez Okundu
| |

Türkiye ortalamasında doktor başına 498 hasta düşerken, İnegöl’de bu oran %100 artarak doktor başına 1072 hasta düşmekte.

Sağlık Bakanlığı’nın 2020 yılında açıkladığı verilere göre Türkiye’de toplam 165 bin hekim bulunmakta, ve bir doktor başına düşen kişi hasta sayısı 498.

İNEGÖL’DE DURUM ÇOK KÖTÜ
Bu durum İnegöl’de ise biraz farklı durumda, 2021 verilerine göre İnegöl’ün nüfusu 281 bin, İnegöl’de toplam çalışan doktor sayısı ise 262. İnegöl’de bir doktor başına düşen hasta sayısı ise 1072.

3 DOKTOR ATANDI
İnegöl Devlet Hastanesine 1 Kulak-Burun-Boğaz Uzmanı, 1 Cildiye Uzmanı ve 1 Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı ataması yapıldı.

İNEGÖL DEVLET HASTANESİNDE DOKTOR SAYISI 93
İnegöl Devlet Hastanesi’nde ciddi doktor sıkıntısı yaşanırken, dün AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel 3 doktor ataması yapıldığını açıkladı. İnegöl Devlet Hastanesi’nde doktor sayısı toplam 93 oldu.

SORUN ÇÖZÜLMEDİ
Devlet Hastanesine 3 doktor ataması yapılmasına rağmen başta Plastik Cerrahı olmak üzere birçok farklı branşta doktor ihtiyacı ciddi bir şekilde devam ediyor.

HASTENEDE SIRA YOK RANDEVUDA YOK
Öte yandan MHRS sistemi ile birlikte hastanelerde sıra oluşmazken, vatandaşlar ise MHRS sistemi üzerinden randevu alamama sıkıntısı yaşamakta.

ÖZELLERE GÜN DOĞDU
Devlet Hastanesi’nde randevu alamama sıkıntısı yaşanırken, randevu alamayan vatandaşlar mecburen ücretini vererek özel hastanelerde tedavi olmak zorunda kalıyor.
 


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.