İnegöl’de konut fiyatlarının düşmesi için ucuz yeni alanlar açılmalı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de konut fiyatlarının düşmesi için ucuz yeni alanlar açılmalı
#İnegöl | Haber Merkezi
24 May 2024 / Cum 15:43
/ 2.771 Kez Okundu
| |

İnegöl Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Melih Uçaravcı, Nisan ayında İnegöl'de konut satışlarının gerilediğini ve bu durumun endişe verici olduğunu söyledi.

TÜİK verilerine göre, Mart ayında 353 olan konut satışları Nisan ayında %20'lik bir düşüşle 283'e geriledi.
 
Uçaravcı, bu düşüşün devlet politikalarından dolayı faiz oranlarının yükselmesi ve maliyet artışları gibi bir dizi faktöre bağlı olduğunu belirtti. Yükselen faiz oranlarının talebi düşürdüğünü, maliyet artışlarının ise müteahhitlerin arzını azalttığını ifade etti.
 
Uçaravcı, uzun süredir uygun maliyetli araziye ulaşamayan müteahhitlerin gelecekte daha da az üretim yapacağını ve bunun da konut sıkıntısını derinleştireceğini söyledi.
 
Konut sektöründeki durgunluğun tersine göçü tetikleyebileceğini vurgulayan Uçaravcı, "Eskiden her köşede bir inşaat başlarken artık bu durumlardan uzaklaşmaya başladık. Malum maliyet artışları arazi maliyetleriyle birleşince müteahhitlerimizde üretimi azaltmak zorunda kalıyor. Böylelikle alıcılara çok seçenek kalmıyor." dedi.
 
Uçaravcı, finansman maliyetlerinin yüksekliği ve gayrimenkul fiyatlarındaki artışın da satışları düşürdüğünü belirtti.
 
Yerel yönetimlere çağrıda bulunan Uçaravcı, "Umarım yerel yönetim en kısa zamanda alt ve üst yapılarının planlanmış yeni alanlar oluşturulması için gerekli çalışmaları gerçekleştirir. Yoksa bu gidişat İnegöl'deki göçü tam tersine çevirecektir." dedi.
 
Uçaravcı, mobilya sektörünün de bu durumdan olumsuz etkileneceğini ifade ederek, "İnegöl'ümüzün hak ettiği hizmetleri almasını özlemle bekliyoruz." dedi.


GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.