İnegöl’de koronavirüste hedef 287 hane

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de koronavirüste hedef 287 hane
#İnegöl | Haber Merkezi
13 Haz 2020 / Cmt 09:10
/ 32.889 Kez Okundu
| |

Sağlık Bakanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu, yeni tip koronavirüs ile mücadele için başlatılan "Toplum Tarama Çalışması" ile bilinenlerin dışında bilinmeyen vaka sayılarını da tespit etmek için çalışmalara başladı.

İnegöl'de nüfus oranına göre rasgele seçilen 287 hane İnegöl İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından tek tek ziyaret ediliyor.

287 hanede yapılacak testler sonucundakandaki antikor düzeyinin de kontrol edilerek, test yapılan kişilerde aktif vaka olup olmadığı, hastalığı geçirip geçirmediği ve bağışıklık durumu gibi değerler belirlenecek. 

Yapılan testlerde hastalık saptanması durumunda kişiye ulaşılarak gerekli bilgilendirmeler yapılacak ve gerekli tüm tıbbi tedavilerin sağlanacağı öğrenildi.
Hatırlanacağı gibi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada ülke genelinde 153 bin kişiyi kapsayacak şekilde örnekleme çalışması yapılacağını duyurmuştu. Bakan Koca çalışmanın, 15 Haziran itibariyle 81 ilde uygulanacağını duyurmuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.