İnegöl’de kurbanlık fiyatları cep yakıyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de kurbanlık fiyatları cep yakıyor
23 Tem, 2018 / Pzt 18:05
/ 11.208 Kez Okundu
| |

İnegöl Hayvan Pazarı’na kurbanlık hayvanlar getirmeye başladı. Hayvan üreticilerin, fiyatların geçtiğimiz yıla göre yüzde 25 oranında arttı söylediler.

İnegöl Belediyesi sorumluluğundaki İnegöl Hayvan pazarındaki kotra adı verilen 324 bölümden 245’ini kısa süre önce açık artırma ile satıldı. Kotraları satın alan hayvan üreticileri, 20 Temmuz itibariyle kurbanlık hayvanlarının Hayvan Pazarına getirmeye başladı.

İnegöl Hayvan pazarında ki yetiştiriciler, kurbanlık hayvanlarının fiyatlarının geçen yıla göre yüzde 25 oranında arttığı belirttiler.

FİYATLAR ARTTI

Muş’tan getirdiği kurbanlık hayvanlarını pazarda satışa çıkaran besici Felemez Akkoyun, “Aslen Muş'un Bulanık ilçesindenim. Ancak İnegöl'de ikamet etmekteyim. Aynı zamanda İnegöl'de pazarcı esnafıyım. 20 yıldır Kurban Bayramı döneminde kurbanlık satışı yapıyoruz. 30 tane hayvan getirdik. Kurbanlarımız yayla malı, kalitelidir. Eti ve tadı lezzetlidir, hormonsuz diyebiliriz. Geçen seneye göre fiyatlarda artış var. En azından yüzde 25’lik bir artış var. Çünkü girdiler fazla. Yer kiraları fazla, yem pahalı. Kurbanı iki sene besliyoruz, çok emek veriyoruz. İnegöl halkı kurbana çok bağlıdır, titizce kurbanlarını keser. İnegöl, Türkiye'de bir numara diyebilirim bu konuda. Çok titiz kurbanlarını kesiyorlar. Allah herkesin kurbanlarını kabul etsin” dedi.

KURBANINI İLK BAŞTA ALAN KAZANIR
Bu sene dişi hayvan satışının yasak olduğunu ifade eden Akkoyun, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı bunu yasalaştırdı. Bu yasadan da kurban fiyatları etkilenir. Çünkü hayvan sayısı az olabilir. Bu yıl kurbanını ilk başta alan kazanır. Sonu bekleyelim, fırsatçılık yapıp, ucuz alayım diye bir şey bu yıl olmaz. Çünkü hayvan sayısı az, satıcı kendi maliyetinin üzerine karını koyup, malını satmaya çalışıyor. Şuanda 9 bin ile 17 bin lira arasında kurbanlık hayvan var" şeklinde konuştu.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.