İnegöl’de kuyumculara eğitim

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de kuyumculara eğitim
#İnegöl | Haber Merkezi
13 Haz 2021 / Paz 22:18
/ 5.085 Kez Okundu
| |

İnegöl Kuyumcular Derneği ve İnegöl Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün iş birliği ile İnegöl’de faaliyet gösteren Kuyumcular ile çalışanları Kalfalık-Ustalık belgelendirmesi için sınavlar yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı önceki öğrenmelerin tanınması, denklik ve ölçme değerlendirme işlemleri ile ilgili usül ve esaslara göre başvuru yapan kişilerin belgeleri incelenip Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü Denklik Birimine gönderildi. Denklikleri onaylanan 38 kuyumcu Kalfalık ve Ustalık sınavlarına girmeye hak kazandı.  Denklikleri onaylanan tüm adaylar teorik sınavlarını elektronik ortamda (e-sınav ortamında) yapıldı. Uygulama ve Beceri sınavları ise Milli Eğitim Bakanlığı sınav talimatlarına göre kamera kaydı altında gerçekleştirildi. Önümüzdeki dönemlerde Kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren tüm işyerlerinde tüm çalışanların belgelendirilmesi çalışmalarına devam edilecek.
İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Doğru: İnegöl Mesleki Eğitiminde önemli bir yapı taşı olan Mesleki Eğitim Merkezimiz eski adıyla Çıraklık Eğitim Merkezi Kalfalık-Ustalık-Usta Öğreticilik süreçleri ile yetkilendirilmiş okulumuzdur. Kuyumcular odası ile yapılan çalışmaları diğer mesleklerde de yapmayı amaçlıyoruz. Bu çalışmaları destekliyoruz ve İnegöl’ün bu imkanlardan olanaklaradan daha fazla yararlanmasını istiyoruz.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.