İnegöl’de mevsimin ilk karı ne zaman yağacak? Tarih belli oldu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de mevsimin ilk karı ne zaman yağacak? Tarih belli oldu
#İnegöl | Haber Merkezi
17 Eki 2023 / Sal 17:51
/ 7.808 Kez Okundu
| |

Evet, meteoroloji verilerine göre İnegöl'de bu sene kar yağışı erken gelecek. Kasım ayının sonlarına doğru mevsimin ilk kar yağışı bekleniyor. Aralık ayının ortasında ise kar yağışının İnegöl'de etkili olması bekleniyor.

İnegöl, Bursa'nın kuzeyinde yer alan bir şehirdir. Şehir, Marmara Bölgesi'nin ılıman iklim kuşağında yer almaktadır. Ancak, İnegöl'ün yüksek kesimleri, Doğu Karadeniz Bölgesi'nin karasal ikliminin etkisi altındadır. Bu nedenle, İnegöl'de kar yağışı, genellikle Aralık ayının ortalarında başlar ve Şubat ayının sonlarına kadar devam eder.
 
Bu sene, küresel iklim değişikliğinin etkisiyle Türkiye'de kar yağışının erken başlaması bekleniyor. Bu nedenle, İnegöl'de de kar yağışının erken başlaması muhtemeldir.

Havaların iyiden iyiye soğuması sonrasında mevcut meteoroloji verileri yorumlayan Afyonkocatepe Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi ve İklim Bilimci Dr. Okan Bozyurt, Türkiye'ye ilk yağışı için de tarih verdi. Ekim'in 27-29'unda kuzeyden ciddi bir sistem beklendiğini ifade eden Bozyurt, Ankara, Eskişehir, Afyonkarahisar ve Kütahya gibi şehirlerde mevsimin ilk karının yağabileceğini kaydetti.


GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.