İnegöl’de milli bayramlar özüne dönüyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de milli bayramlar özüne dönüyor
#İnegöl | Haber Merkezi
15 Ağu 2019 / Per 18:35
/ 7.809 Kez Okundu
| |

Kaymakam Şükrü Görücü’den gelen talep üzerine İnegöl Belediyesi, Kurban Bayramında bayramlaşma programını belediye önündeki alanda organize etmişti. Dini bayramlarda halkla olması planlanan bayramlaşma programlarının milli bayramlar için de benzer şekliyle tertip edilmesi planlanıyor.

İnegöl’de her yıl ramazan ve kurban bayramlarında geleneksel olarak düzenlenen protokol bayramlaşma töreni, bu yıl yeni bir formata taşındı. Bayramlaşma törenlerine halkın da katılımının sağlanması ve törenin bir şehir bayramlaşma programı olarak gerçekleştirilmesi adına her yıl düğün salonunda yapılan tören, bu yıl şehrin merkezinde yapıldı.

TALEP KAYMAKAMDAN
Kaymakam Şükrü Görücü’den gelen talep üzerine İnegöl Belediyesi, bayramlaşma programını belediye önündeki alanda organize etti. Bayramın 1’inci günü 17.00’da gerçekleştirilen programa; Kaymakam Şükrü Görücü, AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, Belediye Başkanı Alper Taban, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ile yerel idareciler katıldı. Törene ilçe halkının ilgisi de yoğun oldu. Ayrıca bu bayram, geçmiş yıllardaki programlardan farklı olarak tören alanında İnegöl Belediyesi adına kesilmiş kurbandan hazırlanan ikramlar, pilav ikramı, helva ikramı ve çay ikramları da yapıldı. Bayramlaşma programı halkla birlikte coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.

RAMAZAN DA AYNI ŞEKİLDE KUTLANACAK

Bayramlaşma programının önümüzdeki yıl Ramazan Bayramında da aynı şekilde gerçekleştirilmesi bekleniyor. Kaymakam Şükrü Görücü’nün sadece dini bayramlarda değil milli bayramlarda da halkla birlikte kutlama yapılması adına çalışma başlatacağı öğrenildi. 

30 AĞUSTOS’TA BAŞLAYACAK

30 Ağustos Zafer Bayramı ile birlikte halkın da katılımının sağlanması adına bayramların birlikte kutlanması için çalışma yapılacak. Böylece milli bayramların sadece çelenk sunma programı olarak kutlanmasının önüne geçilecek.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.