İnegöl'de miras davası avukatı 2 Milyon TL ücret istedi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl'de miras davası avukatı 2 Milyon TL ücret istedi
#İnegöl | Haber Merkezi
10 Kas 2023 / Cum 14:00
/ 21.033 Kez Okundu
| |

İnegöl'ün tanınmış ailelerinden olan Köfteci Zeynel Organ'ın mirasçılarından Nurten Akarslan'ın, miras davasının görülmesi için vekâlet verdiği avukat M.A.'nın, tam 2 milyon TL (2 trilyon) avukatlık ücreti talep ettiği öne sürüldü.

2 MİLYON TL TALEP ETTİ
Akarslan'ın eşi Yaşar Akarslan, avukatın talebine isyan ederek, "626 metrekare eşime düşen paydan 2 trilyon liralık avukatlık ücretine mahsuben icra takibi başlatıldı. Tebligatnameyi gördüğümüzde büyük bir şok geçirdik" dedi.

İCRAYA VERDİ
Olayla ilgili bilgi veren müvekkil Nurten Akarslan'ın eşi Yaşar Akarslan, avukatın bu talebine isyan ederek, "Eşime düşen 626 metrekarelik pay için 2 milyon TL'lik avukatlık ücreti talep etmeleri üzerine mahsuben icra takibi başlatıldı. Tebligatı aldığımızda büyük bir şok yaşadık. Hukukun temsilcisi olan ve haklarımızı savunması için vekalet verdiğimiz avukat, 2 trilyon lira gibi astronomik bir ücret talep ediyor.”

DİĞER AVUKATLAR 15 BİN İLE 20 BİN TL ALIYORLAR
“Bu durumu öğrendikten sonra benzer davaları inceleyen diğer avukatlarla da konuştuk. Emsal davalar için genellikle 15 bin ila 20 bin lira arasında ücret alındığını öğrendik. Ancak söz konusu hukuk bürosu, aşırı yüksek bir ücret talep ediyor. Adalet Bakanlığı ve Türkiye Barolar Birliği'ni bu konuda göreve davet ediyorum. Vekalet verdiğimiz avukatın bize sunduğu bu rakam nedir? Hangi hukuki dayanağa dayanarak böyle bir ücret talep ediliyor? Eşim ilk okul mezunu ve güvendiği avukat tarafından okumadan imzalatılan evraklarla karşı karşıya kaldık. Yetkililere sesleniyorum, bu duruma bir çözüm bulun" dedi.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.