İnegöl’de muhabbete doymayan muhabbet kuşu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | Haber Merkezi
09 Ağu 2019 / Cum 12:02
/ 3.200 Kez Okundu
| |

İnegöl’de 33 yıldan bu yana ilkokul öğretmenliği görevini yapan Recep Uzer, okulda öğrencilerine okuma-yazma öğretirken, 7 aydan bu yana evinde beslediği ‘Paşa’ ismini verdiği muhabbet kuşuna 150 kelime konuşmayı öğretti.

Sahibiyle adeta sohbet eden muhabbet kuşu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ismini olmak üzere, şarkı ve dua da okuyabiliyor. Evde sahibinin omzundan ayrılmayan muhabbet kuşu, sahibiyle tüm öğün yemeklerini masada beraber yerken, beraber de eğleniyor. Duşa dahi beraber giren muhabbet kuşu, sahibinin hayat arkadaşı oldu. Hayvan sevgisinin çok olduğunu söyleyen 54 yaşındaki öğretmen Recep Uzer, bir elektrikçide gördüğü ve adını Paşa koyduğu muhabbet kuşunu dünyaya gözlerini açtığında beslemeye başladı. Uzer, muhabbet kuşunun kendisiyle konuşmadığında kendisinin dudağını ısırdığını belirtti.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN
Muhabbet kuşu, “Recep Tayyip Erdoğan”, “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Bismillah”, “Kıskananlar çatlasın”, “Maşallah”, “Subhanallah”, “Recep hoca korkuyorum, gel”, “Sevmiyor musun, sen beni”, “Sakın bunları yapma”, “Git buradan”, “Eşşeoğlu eşek”, “Bana çay, sana yok”, “Şımarık”, “Bana uyar gezelim”, “Bebeğim benim”, “Sessiz ol çocuk uyuyor”, “Şekerim bal gibisin”, “Beni de götür”, “Bende geleceğim”, “Korkma annem”, “Ham yaparım seni” gibi 150 kelimeyi söyleyen muhabbet kuşu görenleri hayrete düşürüyor. Paşa ismini verdiği muhabbet kuşu ile anılarını anlatan Recep Uzer, “33 yıldan beri öğretmenlik yapıyorum. Yıllardır çocuklara okuma-yazma öğretiyorum. Hayvanları seven biriyim. 7 ay önce bir elektrikçi dükkanın da yeni doğmuş bir muhabbet kuşu gördüm. Çok beğendim. Bende satın aldım. Evime götürdüm, büyümeye başladı. Baktım ki benim söylediklerimi dinleyip, konuşmaya başladı. Evde sohbet ederken dinliyor ve konuşuyor. Önce 35 kelime öğrendi, 70 kelime derken 150 civarında kelime konuşmaya başladı. Günümün çoğu paşayla evde geçiyor. Sabah kalkıp kahvaltı yapıyoruz, muhabbet kuşumuzda benle yiyor. Duşa bile beraber giriyoruz. Yanımdan ayrılmıyor. Benim evladım oldu. Hayat arkadaşım oldu. Yaşam süresi 15 yılmış, 15 yıl boyunca yanından ayrılmayacağım” dedi.
 





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.