İnegöl’de muhtarların kıyasıya yarışı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de muhtarların kıyasıya yarışı
28 Oca 2019 / Pzt 17:44
/ 20.863 Kez Okundu
| |

31 Mart mahalli seçimleri öncesi muhtarlık için mahallelerde kıyasıya bir yarış var. Mahallelerde aday patlaması yaşanırken; mahallelerde aday sayısı 4’ün altına düşmüyor. Merkez ve kırsal mahalle muhtarlarının tamamına yakınının yeniden görev almak için aday olacağı öğrenildi.

MAHALLELERDE ADAY PATLAMASI

31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde belediye başkanları ve meclis üyelerinin yanı sıra yerel yönetimin ilk ayağı olan muhtarlar da seçilecek. Son dönemde özlük haklarında yapılan iyileştirmeler nedeniyle çok sayıda kişi muhtar adayı olmak için yola çıktı. Erkek adayların yanı sıra kadınlar da mahallelerinin yönetiminde söz sahibi olmak için kolları sıvadı.

Muhtarlık yarışı merkez mahallelerde olduğu kadar kırsalda da kıran kırana geçiyor. Birçok mahallede şimdiden en az 5 kişi muhtarlık için adaylığını açıklayıp çalışmaya başladı. Daha önce çok fazla ilgi gösterilmeyen muhtarlık görevine, emekliler ve boş zamanı olan kişiler talip oluyordu. Ancak bu son yıllarda, özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarlara verdiği önemle değişti. 

TAMAMINA YAKINI YENİDEN YARIŞACAK

31 Mart yerel seçimlerinde yarışacak muhtar adaylarının sayısında patlama yaşanırken, mevcut muhtarların tamamına yakını yeniden aday. Muhtarlardan birçoğu uzun yıllar bu görevi sürdürürken; Baykoca Mahallesi muhtarı Recep Kelebek, Akhisar Mahallesi Metin Kelebek ile Kemalpaşa Mahalle muhtarı Cevat Kaya yeniden aday olmak için kararsız. 

Uzun yıllardır muhalle muhtarlığını yürüten Fatih Mahallesi muhtarı Selami Kavık, 6. dönem için Cumhuriyet Mahalle muhtarı İbrahim Bağcı, 3. dönem için Yeni Mahalle muhtarı Balabay Gürler, 6’ıncı dönrm için Esentepe mahalle muhtarı Süreyya Aydın, Yunus Emre Mahalle muhtarı Nezir Yalanız, Ertuğrulgazi Mahalle muhtarı Ercan Uysal, 

6.dönem için Burhaniye Mahalle muhtarı Harun Yıldız, Cuma Mahalle muhtarı Abbas Uğur, Hamidiye Mahalle muhtarı Celalettin İlgezdi, Huzur Mahallesi muhtarı M.Salih Dayan, Mahmudiye Mahalle muhtarı Raşit Alan, Orhaniye Mahalle muhtarı Veli Çetin, Osmaniye Mahalle muhtarı Şaban Ergani, Sinanbey Mahalle muhtarı Şevket Parlayan, 

Süleymaniye Mahalle muhtarı Halim Yiğit ve Turgutalp Mahalle muhtarı Beşir Alıç yeni dönem için aday olacağını belirtti. Muhtarlar içerisinde en uzun görev yapan Mesudiye Mahalle muhtarı İlhan Aydemir, 1984 yılından beri yürüttüğü muhtarlık görevinde devam edeceğini ve 8’nci dönem için yeniden aday olacağını söyledi. Ayrıca 15 yıl dedesinin, 30 yıl da babasının yaptığı muhtarlığı 32 yılda kendisinin yürüttüğünü ifade ederek, muhtarlık için yeniden aday olacağını ifade etti.  

Bu arada 2014 yılında uygulamaya konulan büyükşehir yasasıyla birlikte kapatılarak mahalleye dönüştürülen 4 eski beldenin muhtarı da yeniden aday. Yeniceköy Mahalle muhtarı Şükrü Kutluca,  Tahtaköprü Mahalle muhtarı Erdoğan Alp, Cerrah Mahalle muhtarı Hasan Ayar ve Kurşunlu mahalle muhtarı Mehmet Güleç yeniden muhtarlığa aday.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.