İnegöl’de Nargile Nerede İçilir

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de Nargile Nerede İçilir
07 Eyl 2016 / Çar 19:13
/ 4.227 Kez Okundu
| |

Bursa’nın İnegöl ilçesinde nargile nerede içilir

İnegöl'de binlerce insanın tutkusu olan nargile nerede içilir ? Hikmet Şahin Kültür Park içerisinde bulunan Sena Kafe'de kişilerin isteklerine göre özel nargileler hazırlanmaktadır. Sizde nargilenizi önceden hazırlatmak istiyorsanız  0 530 552 3533 numaralı telefondan nargilenizi hazırlattırabilirsiniz.

 

Tarih Boyunca Nargile
Hoşça vakit geçirmek için üretilen bu zarif icatta birçok ülkenin hak iddia etmesine rağmen ilk başta basit şekilde üretilen su borusu şeklindeki bu nargile ‘nin temeli 500 yıl öncesine dayanır ve Hindistan’ın Kuzey Batı bölgesinden çıkmıştır. Tütünün direk içildiğinde bireye direk zarar verdiğini düşünen mucit, tütünün önce sudan geçerek saflaştırılmasını ve daha sağlıklı bir şekilde kullanılmasını amaçlamış olan Hekim Ebul Fetih Gilani’dir.

17. Yüzyılda, İran’dan Türkiyeye gelen su borusu şeklindeki nargile, zaman içerisinde şekil değiştirmeye ve gelişmeye başladı. Osmanlı zamanında daha büyük ve daha karmaşık bir hale getirilen nargilede ahşap taban yerine cam şişe kullanıldı, kullanılan su boru geliştirildi ve üzerinde işlemeler bulunan bezlerle sarıldı, cam şişenin üzerinde bulunan boruya kilden bir kase eklendi.

Türkiye’den, güneye kadar ulaşan su borusu nargile Suriye ve Lübnan’a kadar ulaştı daha sonrasında Mısır ve Fas ülkelerine de yayıldı ve orada Farsça kökenli olan “Shisha” adını aldı.

Shisha yüzyıllar boyunca istikrarlı bir şekilde kendi çizgisinde devam etti ve 1865 yılında Lewis Carroll tarafından yazılan Alis Harikalar Diyarında filmi ile batı kültürünün bir parçası haline geldi. Aromalar nargileyle buluştuğunda, gerçek lezzetleri tanımsız kılıyor, fakat biz inanıyoruz ki bu yepyeni bir başlangıcın ilk adımı. Tütünler farklı aromalarıyla tadılmayı ve denenmeyi bekliyor. En iyilerini sizlerle tanıştırana kadar yolculuğumuz devam edecek.





Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.